23948sdkhjf

OPDATERET: Stop for produktion af lastbiler i Europa

Corona-krisen stopper nu al lastbilproduktion i Europa. Allerede i tirsdags besluttede Daimler-gruppen at standse størstedelen af sin produktion af Mercedes-Benz lastbiler, varebiler og personbiler i Europa med øjeblikkelig virkning. Nedlukningen gælder foreløbig for 14 dage.

Volvo har allerede stoppet sin produktion på den belgiske fabrik i Gent, mens produktionen Gøteborg lukker ned midt i næste uge. Scania og Renault Trucks har meldt ud om produktionsstop i 14 dage. DAF stopper produktionen på ubestemt tid.

Længere tid med lavere efterspørgsel

Daimler-ledelsen forbereder sig på en længere periode med lavere efterspørgsel. Fuld produktion genoptages først, når situationen forbedres, lyder budskabet fra Daimler-ledelsen.

- Vi kan ikke sige noget om, hvilke økonomiske virkninger corona-krisen får for koncernen; men vi er klar til at træffe yderligere foranstaltninger efter behov.

Renault Trucks stopper straks

Renault Trucks lukker sine fire produktionssteder. De ligger alle i Frankrig. Der er tale om produktionsanlæg i Lyon, Bourg-en-Bresse, Blainville-sur-Orne og Limoges.

Fabrikkerne har tilsammen 4.500 ansatte, som sendes hjem. For ansatte i salgs- og forskningsafdelingerne har virksomheden implementeret en hjemmearbejdsordning for at sikre forretningskontinuitet.

Mens fabrikkerne lukker, vil Renault Trucks holde sine 24-timers service- og reparationsværksteder åbne.

Også Scania trækker stikket

Scania stopper driften på sine europæiske produktionsenheder fra på onsdag næste uge, den 25. marts. Personale, der er direkte berørt af den planlagte produktionsstop, er ansatte på koncernens fabrikker i Sverige, Holland og Frankrig.

- For at sikre vores kunders transporter fortsætter vores serviceværksteder og reservedelscentre med at arbejde, siger Scanias præsident og administrerende direktør, Henrik Henriksson.

- På nuværende tidspunkt forventer vi at genoptage produktionen inden for to uger.

Scanias aktiviteter i Latinamerika, der tegner sig for cirka en femtedel af virksomhedens volumen, vil fortsætte som planlagt.

DAF lukker frabrikker, værksteder forbliver åbne

DAF lukker også sin produktion af lastbiler på fabrikkerne i Holland, Belgien og England.

Det oplyser Rita Hansen fra DAF Trucks Danmark.

- Lukningen sker selvfølgelig på grund af materialeknaphed og for at sikre medarbejderne bedst muligt mod smitte fra Corona-virus.

- Der er ikke sat tidsbegrænsning på. Ledelsen følger situationen nøje og tager løbende beslutning om yderligere tiltag.

Rita Hansen understreger, at alt andet fortsætter.

- Der bliver kørt reservedele ud, og værkstederne holder åbent for at holde hjulene i gang i transportbranchen.

- Jeg har været i telefonisk kontakt med alle vores danske forhandlere og værksteder. De holder åbent, men de har naturligvis taget forholdsregler for at mindske smitten, siger Rita Hansen.

Volvo lukker i næste uge

- Volvo lukker sin lastbilproduktion i Göteborg midt i næste uge. Fabrikken i Gent i Belgien er allerede lukket, fortæller presseansvarlig Helle Hessel fra Volvo Danmark.

- Foreløbig er det besluttet at lukke i 14 dage;: men ledelsen følger situationen løbende.

- Der bliver stadig leveret reservedele, og alle alle værkstederne herhjemme holder åbent stort set med fuld bemanding.

- Vi skal være med til at holde Danmark i gang, siger Helle Hessel.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157