23948sdkhjf

DFDS melder om faldende fragtmængder og aflyser besætningsskift i to uger

Forventninger til 2020 er trukket tilbage

DFDS suspenderer nu sine forventninger til, hvordan resultatet for 2020 kommer til at lande. 

Baggrunden er de yderligere restriktioner på intra-europæiske rejser og generelle nedlukningstiltag på tværs af Europa, der sker som følge af covid-19-udbruddet. Det skriver DFDS i en selskabsmeddelelse udsendt sidst på eftermiddagen i går.

- Fragtaktiviteterne har indtil videre fulgt forventningerne, men mængderne er begyndt at falde i takt med, at produktionsanlæg suspenderer driften, og efterspørgslen generelt påvirkes af nedlukningerne, skriver DFDS.

- Beredskabsplanlægning er igangsat på tværs af DFDS’ netværk til at afbøde påvirkninger fra ændringer i efterspørgslen og i driften for både færge- og logistikaktiviteter, fremgår det.

Besætning må blive ombord

Efter at rederiets to rene passagerruter nu er lukket ned, er det også blevet besluttet, at ingen besætningsmedlemmer bliver skiftet ud i de kommende to uger med effekt fra i dag.

Størsteparten af besætningerne på DFDS' fragtskibe arbejder 14 dage ude og 14 dage hjemme, og beslutningen kommer derfor til at berøre omtrent 700 ansatte, som enten befinder sig til søs, eller som skulle have været ud og sejle. 

Ifølge CO-Søfart gælder beslutningen for samtlige DFDS-skibe, og altså ikke blot de fire passagerskibe på Oslo-København samt Amsterdam-Newcastle. Beslutningen gælder også de besætningsskift, der skulle være foretaget i danske havne. 

- Vi forstår godt, at det kan forekomme underligt ikke at skifte i for eksempel Esbjerg, hvis nu vedkommende, der skulle afløses, bor i Esbjerg. Men vi gennemfører suspenderingen for alle skibe i alle havne, siger Jens Jakob Hjorth-Hartmann, der er legal counsel HR hos DFDS, til CO-Søfart.

DFDS' head of crewing Camilla Andersen oplyser til Søfart, at beslutningen om heller ikke at gennemføre besætningsskifte med danskere i Danmark er truffet for at hindre, at corona-smitte spreder sig til skibene, hvor besætningerne ifølge Camilla Andersen er sunde og raske. 

Venter på sigtbarhed

I 2019 udgjorde passagerfærgeaktiviteterne omkring 16 pct. af DFDS’ samlede omsætning på 17 mia. kroner. De sidste 84 pct. af DFDS’ samlede omsætning udgøres således af fragtaktiviteter, herunder fragtfærgeruter og logistikløsninger.

Samtlige DFDS' fragtruter opererer fortsat som sædvanligt.

DFDS oplyser, at forventningen til 2020-resultatet vil blive opdateret, så snart det er muligt at vurdere den finansielle påvirkning af covid-19.

- Dette forudsætter blandt andet bedre sigtbarhed om varigheden af nedlukningerne og efterspørgselsudviklingen efter ophævelsen af nedlukningerne, skriver rederiet.

Artiklen er en del af temaet Corona-virus.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187