23948sdkhjf

Det er pokkers alvorligt - for at sige det ligeud

Det ser ikke godt ud for Danmarks ældste busvirksomhed

Edelskov Bus er 98 år gammelt, men der skal alvorlige tiltag til, for at busselskabet vil kunne fejre sin runde fødselsdag om to år. Med en spritny luksus-dobbeltdækker i garagen og 12 chauffører sendt hjem, sidder direktør og ejer Carsten Baggers og rykker rundt i regnearket.

- Vi har aldrig været så godt kørende, som vi er nu, men vi har heller ikke nogensinde haft så lidt at lave som nu, siger Carsten Baggers, direktør og ejer af Edelskov Bus.

Den nyeste investering, en superflot, luksuriøs dobbeltdækker med læder på alle sæder til fire millioner kroner, står på pladsen foran Edelskov Bus. Den nåede lige at trille ind, inden corona lukkede Danmark ned, og så blev den stående. Der er ingen at køre med.

Intet kører, absolut intet
- Vores forretning er stoppet 100 procent op. Der er intet, der kører. Absolut intet. Det startede faktisk 8-10 dage før, alt rigtigt gik løs. Efterhånden som messer, seminarer og møder blev aflyst, væltede det ind med aflysninger på stribe, fortæller Carsten Baggers.

Chauffører sendt hjem
Edelskov Bus har måttet sende alle 12 chauffører hjem og lade dobbeltdækkeren og de andre busser stå i garagen.

- Alle mine chauffører er ansat på 37 timer, så jeg har ikke bare lige kunnet skille mig af med mine folk over natten og sige "der er ikke mere fra i morgen". Vi lavede en midlertidig hjemsendelsesordning, dagen inden aftalen blev landet i regeringen. Nu ved vi ikke, hvad vi skal gøre. Skal vi rulle den tilbage og bruge den anden løsningen eller hvad? Vi ved det ikke på nuværende tidspunkt, og vi venter stadig svar fra vores arbejdsgiverforening. Men vi laver naturligvis den løsning, der er bedst for vores chauffører, siger Carsten Baggers.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11