23948sdkhjf

FDE Fondens formand fylder 70 år

Jens Iwer Petersen fylder 70 år den 1. april 2020.

FDE Fondens formand og ITD/FDE’s administrerende direktør gennem 28 år, Jens Iwer Petersen, fylder 70 år den 1. april 2020.

Jens Iwer Petersen er uddannet cand. merc. og blev efter endt studie i 1976 ansat i den daværende Foreningen af Danske Eksportvognmænd i Kruså – forløberen for ITD.

I det første ansættelsesbrev var titlen ”medhjælper på vort kontor”, men det blev hurtigt til fuldmægtig og efterfølgende kontorchef. I 1982 blev Jens Iwer Petersen foreningens direktør – og den post bestred han frem til 2010 med stor dygtighed.

I den periode voksede foreningen fra fire til 150 medarbejdere!

Jens Iwer Petersen fik sat gang i en lang række medlemsservices og kommercielle tilbud, der kunne styrke vognmændenes konkurrenceevne. Den vigtigste service var momsrefusion, og i 1980’erne blev FDE Momsservice startet – og det udviklede sig med tiden til Europas største momsservice-bureau og blev organisationens største aktivitet – både økonomisk og medarbejdermæssigt.

- Den kommercielle indtjening fra ikke mindst momsservicen muliggjorde en styrket politisk indsats, så medlemmernes interesser kunne varetages, fortæller Jens Iwer Petersen.

- Vi fortsatte med at udbygge foreningens medlemsservice og fik skabt en yderst velkonsolideret forening.

Bestyrelsesposter

I 2010 valgte Jens Iwer Petersen at stoppe hos ITD/FDE, men han gik ikke på pension. I stedet blev der taget hul på en ny karriere med bestyrelsesposter i DSB, Nordea Liv & Pension og TryghedsGruppen/Tryg Fonden.

Bestyrelsesarbejdet er igennem årene blevet trappet ned, men Jens Iwer Petersen er fortsat aktiv i bl.a. Sydbanks Repræsentantskab, TryghedsGruppen/Trygfonden og i bestyrelsen hos H.P. Therkelsen A/S.

Følger stadig med

Transportmagasinet: Har du fulgt med i ITD i de ti år, der er gået, siden du stoppede.

- Ja, det har jeg da gjort, svarer Jens Iwer Petersen.

- Jeg er æresmedlem, så jeg bliver inviteret med til generalforsamlinger m.m. Jeg er også formand for FDE Fonden, som har en administrationsaftale med ITD. Derfor kommer jeg stadig i huset og følger med i hvad der foregår – både branchepolitisk og i transportbranchen; men du får mig ikke til at kommentere noget, skynder han sig at sige.

- Jeg har grundlæggende den holdning, at når man stopper i et direktørjob, så udtaler man sig ikke om organisationen bagefter. Men jeg vil gerne citeres for, at vi i FDE Fonden har et fortrinligt samarbejde med ITD.

 Transportmagasinet: Har du fulgt med under corona-krisen?

- Ja, jeg har. Corona-krisen har vist, hvor vigtigt transportbranchen er for at holde vores samfund i gang. Lastbilerne og chaufførerne sørger for, at der kommer produktionsmidler til virksomhederne og varer og mad i butikkerne. Transportbranchen sørger også for, at eksporten og importen ikke går i stå.

- Der gør både erhvervet og ITD en kæmpe indsats for at samfundet holder hjulene i gang, og at vi alle kommer bedst muligt igennem krisen.

- Det glæder mig, at der er kommet et mere positivt fokus på transporterhvervet og ikke mindst på chaufførerne. Det glæder mig, at de også var nævnt i dronningens tale. Det er rigtig dejligt at opleve, siger fødselaren.

FDE Fondens rolle

Jens Iwer Petersen er glad for, at man i 2009 fik etableret FDE Fonden med nogle af de midler, som blev tjent i den kommercielle del af foreningen.

- Med FDE Fonden har branchen mulighed for at søge midler til forskning og innovation, til uddannelse og færdselssikkerhed, til branchens image og historie.

- Vi har også givet sociale donationer til vognmænd, chauffører og administrative medarbejdere, der har været udsat for færdselsuheld eller alvorlig sygdom. Jo, jeg synes, vi gør nytte på mange forskellige områder. Det nyder jeg meget.

Transportmagasinet: Er der noget, du specielt er stolt af?

- Alt har været vigtigt og godt; men noget af det, som jeg især synes er godt, er at vi understøtter studerende inden for transport- og logistikområdet med studierejser og studieophold i udlandet. Gennem årene har vi sendt mange dygtige, unge medarbejdere til udlandet, hvor de videreuddanner og kvalificerer sig yderligere.

- Der er rift om talenter i erhvervslivet nu om dage. Derfor skal vi værne om dem, vi selv har i branchen og sørge for, at de dygtiggør sig og får lov til at udvikle sig. For at understrege vigtigheden heraf, har FDE Fonden også gennem flere år uddelt en talentpris.

Stor fejring er udsat

Jens Iwer Petersen blev i 2001 udnævnt til Ridder af Dannebrog, og da han stoppede i ITD i 2010, blev han æresmedlem af ITD. To velfortjente æresbeviser, som glæder ham den dag i dag.

Jens Iwer Petersen og hustruen Karen Marie er bosat i Sønderborg, hvor de nyder et aktivt liv. De har tre voksne piger og fem børnebørn, som alle er bosat i København. Derfor bliver det til mange køreture til både København og sommerhuset i Nordjylland.

Transportmagasinet: Fødselsdag under corona-krisen. Hvordan bliver du fejret?

- Ja, det er lidt underligt. Både selve dagen og min herrefrokost på fredag bliver anderledes end planlagt.

- Herrefrokosten på fredag skulle foregå her i Sønderborg som en ringridningsfrokost. Den har jeg måttet udsætte til efteråret, så der bliver ikke så meget fejring nu, slutter Jens Iwer Petersen.

P.S. For de uindviede afholdes de to største ringriderfester i Sønderjylland i Aabenraa og i Sønderborg.  Den i Aabenraa finder sted den første weekend i juli, mens den i Sønderborg finder sted den anden weekend i juli. Til begge hører en stor ringriderfrokost. Den i Sønderborg holdes altid som en herrefrokost – med næsten 2.000 deltagere i et kæmpestort telt til mad, taler og underholdning.

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.211