23948sdkhjf

ITD: Sæt gang i hjulene ved investeringer i infrastruktur

Den tidligere regering med Lars Løkke Rasmussen i spidsen indgik i foråret 2019 en aftale med Dansk Folkeparti om en samlet infrastrukturplan, herunder ikke mindst investeringer i vejinfrastrukturen. En plan, som dog ikke blev udmøntet på grund af regeringsskiftet. Mange af de konkrete projekter blev imidlertid positivt modtaget af en lang række af Folketingets partier, herunder ikke mindst Socialdemokratiet.

Derfor vakte det opsigt, at den nye transportminister som noget af det første efter sin tiltræden udskød de ellers ventede forhandlinger om en bred politisk aftale på ubestemt tid. Med coronakrisen er situationen imidlertid fundamentalt ændret, hvorfor der er skabt et akut behov for at igangsætte forhandlinger, mener ITD.

- Vi ser i disse dage et vejgodstransporterhverv, der tager et enormt samfundsansvar og midt i en dybt alvorlig krise viser, hvor afgørende en velfungerende og effektiv vejgodstransport er for at grundlæggende samfundsfunktioner kan opretholdes. Skal vi fastholde det, kræver det betydelige investeringer i udbygninger af vejinfrastrukturen, der i dag er presset til det yderste, siger Carina Christensen, administrerende direktør i ITD.

Derfor er det helt oplagt at se på investeringer i udbygning af infrastruktur som et effektivt middel til både at sætte gang i samfundsøkonomien og samtidig understøtte et hårdt presset vejgodstransporterhverv.

Og forhandlingerne kan hurtigt komme i gang, mener ITD.

- Med den tidligere regerings investeringsplan er der allerede defineret en lang række projekter, som er helt afgørende for at sikre den nødvendige kapacitet og undgå, at vejene sander fuldstændigt til på grund af trængsel. Det gælder særligt udbygning af motorvejene i det såkaldt ”store H”, herunder E20 og E45. ITD vil derfor kraftigt opfordre regeringen til at indkalde partierne til forhandlinger hurtigst muligt. Det er bare om at komme i gang, siger Mads Røddik Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094