23948sdkhjf

Hold styr på traileren

Med Asset Tracking kan vognmanden ikke kun overvåge sine køretøjer. Man også mulighed for at bevare værdien af sit materiel

Hvor er traileren? Hvem kører med den? Hvor var den henne i sidste uge? Hvor længe har den stået dér?

Det er blot nogle af de spørgsmål, som vognmanden kan få svar på med den nye funktion - Asset Tracking - i flådestyringssystemet Webfleet Solutions.

- Vi har oplevet en stor interesse for den nye funktion, fortætter Michael Gotfredsen, der er salgschef hos Webfleet Solutions.

- Mange vognmænd har ikke overblik, hvor alt deres materiel står henne. Især trailere og containere, som ofte lejes ud eller bruges af andre, kan være svære at holde rede på. Man kan bruge timer på at finde frem til den person, der har brugt traileren sidst. I værste fald risikerer man at miste materiellet, fordi man ikke ved, hvor det befinder sig og ikke finder det igen.

Synlighed på sekunder

Med Asset Tracking får vognmanden synlighed over trailerens placering på ganske få sekunder. Systemet er meget enkelt at bruge. Man placerer den lille tracking boks på traileren, og straks vil man kunne se dens placering klart og tydeligt på et kort på computeren eller mobiltelefonen.

- Når man har sat trackeren på sin trailer og kobler trækkeren til traileren, vil de to enheder fremstå som et samlet vogntog i Webfleet, forklarer Michael Gotfredsen.

- Det giver disponenten mulighed for at se, hvilken lastbil, der kører med den givne trailer. Dermed er det også muligt at se, hvilken chauffør, der kører vogntoget.

- Når traileren kobles fra igen, vil systemet følge trækker og trailer hver for sig.

Giver dokumentation

- Systemet giver ikke kun mulighed for at forhindre tyveri eller forkert brug af traileren; men det kan også bruges til at dokumentere trailerens placering på et givet tidspunkt, fortsætter Michael Gotfredsen.

- Der kan for eksempel opstå diskussion om, hvem der har stillet en trailer et pågældende sted, eller hvem der har brugt traileren, da den fik en skade. Man kan gå tilbage i systemet og finde den nødvendige dokumentation.

- Man kan vælge at blive advaret, når traileren bruges, eller når den forlader et angivet område. Eller bare hvis der registreres en bevægelse, siger Michael Gotfredsen.

- På den måde kan man undgå tyveri og reducere risikoen for forkert brug af traileren.

Hjælp til vedligehold

- Man kan også indstille systemet, så det sender meddelelser og advarsler, hvis traileren skal serviceres eller kræver vedligeholdelse. Man kan bestemme, om meddelelsen om vedligeholdelse skal baseres på kilometertælleren, driftstiden eller tiden siden den sidste vedligeholdelse. Man vælger det, der passer en bedst.

- På den måde kan systemet bidrage til, at vognmanden kan bevare trailerens værdi og bevare produktiviteten af sit aktiv.

- Det tager kun ganske få sekunder, så man kan få trailerens placering opdateret - uanset om den befinder sig lige rundt om hjørnet eller i et andet land.

- Hvis man ønsker flere detaljer, kan man printe rapporter, der viser den aktuelle position, rejsen, vedligeholdelsesstand, input og andre detaljer om, hvordan aktivet bruges.

- Vi bruger ret mange ressourcer på at videreudvikle Webfleet flådestyringen, og med Asset Tracking har det været vores ønske at hjælpe vores kunder til at få endnu mere værdi af deres Webfleet.

Til andet end trailere

Transportmagasinet: Hvorfor kalder I det for Asset Tracking og ikke bare Trailer Tracking?

- Vi kalder den asset, fordi den kan bruges til alle typer af aktiver - ikke kun trailere, svarer Michael Gotfredsen.

- Den er lige så velegnet i entreprenørbranchen som i transportbranchen. På en byggeplads står der mange dyre maskiner. Dem kan man holde øje med ved hjælp af denne tracker. Den kan faktisk også bruges, selv om man ikke benytter sig af vores Webfleet flådestyring.

- Derfor kan den bruges af mange forskellige typer virksomheder, slutter Michael Gotfredsen, som har store forventninger til Asset Tracking.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079