23948sdkhjf

Åbner for AMU-uddannelser

Alle AMU-kurser inden for transport, lager og logistik kører igen i Horsens

Nu er det igen muligt at tage lastbil- og buskørekort, truckcertifikat og alle andre AMU-kurser inden for transport, lager og logistik på Learnmark Efteruddannelse. Al undervisning bliver gennemført, så den lever op til gældende sundhedsmæssige krav.

Sådan lyder der fra Peter Hjortdal Andersen, uddannelsesleder på Learnmark Efteruddannelse i Horsens, der åbnede dørene for eleverne i går, mandag den 27. april.

- Det er dejligt, at vi kan komme i gang igen. Vi har gjort, hvad vi kan for at afvikle så meget undervisning som muligt via fjernundervisning, men man lærer nu en gang kun at køre lastbil og bus ved at have rattet i hånden og speederen under foden, siger Peter Hjortdal Andersen.

Learnmark Efteruddannelse udbyder alle planlagte hold fra mandag den 27. april 2020. Derudover er der et ekstra hold på kurset EU-efteruddannelse for godschauffører og Truckcertifikat B, hvor der stadig er ledige pladser.

Spritter af efter hver lektion

Underviserne på transportkurserne på Learnmark Efteruddannelse har de seneste dage haft travlt med at gøre undervisningslokalerne klar, så de lever op til de gældende retningslinjer for at undgå smittespredning.

Hansgert Kristensen underviser i godstransport er særligt opmærksom på hygiejnen i lastbilerne.

- Vi slutter alle kørelektioner med at afspritte de flader, vi har berørt i førerhuset, så vi på en sikkerhedsmæssig forsvarlig måde kan give lastbilen videre til næste kursist, fortæller han.

- Heldigvis er der god plads i lastbilerne, så vi kan holde en god afstand mellem kursist og underviser.

Færre i lokalerne

I undervisningslokalerne, hvor der på grund af afstandskravet på to meter, sidder færre elever end normalt, har hver kursist sin egen PC.

Derudover skal de som en ekstra sikkerhedsforanstaltning spritte tastaturer og flader af, når de forlader deres plads, og alle har fokus på god håndhygiejne med hyppig håndvask.

Stadig fjernundervisning

Da det endnu er uvist, hvornår Learnmark Efteruddannelse kan åbne helt op for al undervisning på skolens adresser, fortsætter fjernundervisningen på mere end 35 kurser inden for for eksempel IT, LEAN, ledelse, regnskab, salg samt bygge & anlæg.

- Vi har kurser til mange medarbejdergrupper i en virksomhed, og hvis man benytter sig af fx VEU-godtgørelse eller lønkompensation, kan man opkvalificere sine medarbejdere på et eller flere kurser i stedet for at sende dem hjem,” fortæller Peter Hjortdal Andersen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11