23948sdkhjf

Robotter gør lageret mere sikkert

Et flertal af arbejdsgiverne ser nu selvkørende mobile robotter som en middel til at højne sikkerheden for industriens medarbejdere.

Hvert år kommer tusindvis af medarbejdere til skade på jobbet som følge af pallestablere og gaffeltrucks. En undersøgelse har vist, at der i Tyskland alene sker der omkring 40 arbejdsulykker hver eneste dag med gaffeltrucks og palleløftere. Cirka 10 procent af alle skader forårsaget af gaffeltrucks alvorlige konsekvenser for de involverede.

Sådan behøver det ikke være. Robotter kan øge sikkerheden markant. Teknologiudviklingen har gjort det muligt at automatisere denne transport med sikre mobile robotter, der på intelligent vis tager hensyn til bløde trafikanter på arbejdspladsen. Avancerede sensorer og sikkerhedsalgoritmer sørger for, at de autonome mobile robotter automatisk undgår forhindringer, samtidig med at de med lyd- og lyssignaler kan gøre opmærksomme på deres tilstedeværelse.

Set i det lys er det ikke overraskende, at 78 procent af lederne i industrien nu planlægger at optimere intern logistik med selvkørende mobile cobots.

I 2024 ventes stort set alle større arbejdspladser at bruge mobile robotter for at sikre en optimeret gennemløbstid og produktivitet. Det viser en dugfrisk analyse, foretaget af Klausen& Partners for Mobile Industrial Robots (MiR).

Det danske firma MiR er frontløber inden for mobile robotter globalt, både rent teknologisk, sikkerhedsmæssigt og hvad angår markedsandel.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078