23948sdkhjf

Svenske vognmænd klarer sig bedre end ventet

Mens busselskaberne er i knæ, lastbilfabrikkerne langsomt har startet produktionen igen og flyene står stille på jorden, klarer transportbranchen sig virkelig godt i Sverige under corona-krisen.

Vognmandsforeningen Sveriges Åkeriföretag har foretaget en stor undersøgelse blandt sine medlemmer. Den viser, at virksomhederne tror på stabil beskæftigelse i fremtiden og ingen markante afskedigelser af medarbejdere.

Omkring halvdelen af de spurgte virksomheder tror på uændret transportaktivitet eller endda en stigning.

I storbyerne begynder man også at tro på et liv efter corona-krisen. Færre virksomheder mener, at de er nødt til at opsige personale. Det er især i Stockholm Län, at stemningen er skiftet til det mere positive. For en uge siden mente 17 procent af transportvirksomhederne, at de må afskedige medarbejdere inden for den nærmeste fremtid. Nu er det kun 10 procent, som tror det.

I Stockholm oplyser 50 procent af vognmandsvirksomheder, at de har uændrede transportmængder. For en uge siden gjaldt det 40 procent af de adspurgte.

- Transportvirksomhed er virkelig vigtig for samfundet, og det er befriende at kunne synliggøre, at transporten fungerer, siger Ulric Långberg, der er chef hos Sveriges Åkeriföretag.

- Vi takker Anders Tegnell (chef for den svenske sundhedsstyrelse, red.) for en sund strategi, der har reddet mange virksomheder og job.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094