23948sdkhjf

Branche-kending skifter navn

I 1976 udskilte skibsagenturet Thor Jørgensen sin kørselsafdeling i selskabet Dania Trucking A/S.

Siden er Dania-navnet blevet både kendt og respekteret i den danske transportbranche. De seneste par år har virksomheden imidlertid gennemgået en transformation, der har fået de nuværende ejere til at skifte den anden halvdel af firmanavnet.

Pr. 14. maj 2020 er Dania Trucking A/S således blevet til Dania Connect A/S.

Nyt navn skal afspejle udvikling
Da Dania Trucking for 44 år siden blev udskilt som selvstændig vognmandsvirksomhed, var det for at kunne servicere kunder direkte og under neutralt firmanavn.

Virksomheden var fortsat underlagt moderselskabet og dets agenturer, men udviklede sig med tiden i en mere selvstændig retning. Særligt i de seneste år har de nuværende ejere Frank Kruse-Jensen og Anders Bahn Christiansen transformeret Dania Trucking til en fuldservice kommerciel transportvirksomhed.

I dag står de to kompagnoner således i spidsen for en af landets største indlandstransportører af oversøisk containergods og opererer fra hovedkontoret i det nye Havnecenter på Aarhus Havn med en bred palet af kunder og services inden for transport af skibscontainere.

I takt med de senere års udvikling af virksomheden med blandt andet ny teknologi, nye kommercielle strategier og ikke mindst et helt nyt fokus på bæredygtighed stod det dog klart for ejerne, at ”trucking”-delen af det 44 år gamle navn efterhånden rimede temmelig dårligt på virksomhedens virkelighed.

Vigtigt bindeled
Medejer og direktør Frank Kruse-Jensen fortæller, at man med det nye navn ”Dania Connect” refererer til virksomhedens centrale rolle i transportkæden mellem danske og oversøiske virksomheder.

- Som virksomhed har vi altid koncentreret os om at varetage logistikken af skibscontainere enten det første eller det sidste stykke af landtransporten i Danmark, hvilket vil sige mellem havneterminalen og den danske starteller slutdestination. Vi er med andre ord et vigtigt bindeled mellem vores kunder og resten af verden, forklarer
Frank Kruse-Jensen om baggrunden for det nye navn.

Som en central del af den proces, der har ført til navneskiftet, har Frank Kruse-Jensen og Anders Bahn Christiansen udarbejdet en helt ny strategi for virksomhedens bæredygtighedsindsatser, herunder klima, miljø, sikkerhed og arbejdsvilkår.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063