23948sdkhjf

ATL: Anden bølge kan ramme os hårdere

- Vi har været igennem en første corona-bølge, som var en sundhedskrise. Nu står vi overfor en økonomisk krise, en anden bølge, som kan vise sig at ramme os betydeligt hårdere.

Sådan lød den dystre forudsigelse fra ATL’s formand Peter B. Jepsen. Udtalelsen kom i forbindelse med ATL’s generalforsamling, som blev afviklet online her tirsdag formiddag.

Ifølge Peter B. Jepsen er nogle virksomheder inden for transportbranchen kommet godt i gennem krisens første bølge, mens andre har mistet store dele af omsætningen på rekordtid.

- Meget tyder desværre på, at vi ikke er på vej mod lysere økonomiske tider lige med det samme. I en medlemsundersøgelse, vi har lavet, svarer seks ud af ti, at fremtiden ser dyster ud.

- Vi befinder os i en ny virkelighed, hvor meget få efterhånden kan vide sig sikre på, om omsætning og indtjening vil fortsætte uændret. Mange vil opleve kunder, der ikke kan betale, og kunder der lukker, sagde Peter B. Jepsen.

Brug for dygtig ledelse

- I en tid med økonomisk nedgang er der mere end nogensinde brug for dygtig ledelse, sagde Peter B. Jepsen og kunne fortælle, at der nu er 80 ledere fra ATL’s medlemskreds, som har gennemført Transportens Lederuddannelse - og flere er på vej.

- Som noget nyt vi også ATL en uddannelse til ejerledere. For bestyrelsen er det vigtigt, at vi kan tilbyde en ejerlederuddannelse af høj kvalitet – ikke mindst i en tid hvor vores medlemmer har brug for værktøjer, der kan udvikle deres virksomhed gennem krise og svigtende kundegrundlag.

Husk også lærlinge

ATL-formanden har fuld forståelse for, at transportvirksomhederne ikke bruger så meget tid på at ansætte nye medarbejdere i den nuværende situation.

- De har jo travlt med at holde deres forretning i gang og undgå fyringer; men jeg vil nu ikke undlade at opfordre virksomhederne til at ansætte lærlinge og elever.

- Der kommer en tid efter corona-krisen. Vi får brug for mange nye kræfter – og vi ved alle, at de ikke kommer til branchen af sig selv. Så man bør buge tid på det spørgsmål, selv om tiderne er udfordrende, lød opfordringen fra Peter B. Jepsen.

Hjemtagning af affald

Formanden for ATL beklagede i beretningen, at et stigende antal kommuner hjemtager indsamlingen af affald. Det sker, selv om der ikke er dokumentation for, at kommunerne kan løse opgaven billigere eller bedre.

- Den krise, vi befinder os i lige nu, gør det ekstra aktuelt at sige til kommunerne: Husk de private leverandører. Det er helt afgørende, at offentlige indkøbere og udbydere ikke gør det til et mål at fjerne opgaver fra private virksomheder, sluttede Peter B. Jepsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11