23948sdkhjf

Skive Køletransport tjener mere: Mange års arbejde betaler sig

Skive Køletransport i Hobro havde gang i butikken sidste år. Virksomhedens resultat før skat er steget fra 3,6 mio. kr. i 2018 til 10,5 mio. kr. i 2019, og egenkapitalen lyder nu på 12,3 mio. kr. mod 4,3 mio. kr. året før.

Det flotte resultat er dog ikke kommet af tilfældigheder, men beror nærmere på en mangeårig strategi, der nu er ved at bære frugt, fortæller direktør Anders Mikael Christensen til Transportmagasinet.

- Vores resultat i 2019 er ikke overraskende for os, selvom det er flot. Vi har opbygget et koncept over de seneste år, hvor målsætningen har været at skabe branchens bedste arbejdsplads og være vores kunders foretrukne samarbejdspartner, med vægt på at levere den kvalitet, som vores kunder efterspørger, siger han, og fortsætter:

- Det har blandt andet betydet, at vi har udvidet flåden, tilpasset organisationen og styrket uddannelsen af vores medarbejdere samt udviklet IT-løsninger, der supporterer vores som kundernes forretning. Og det er nogle af de tiltag, der nu begynder at slå igennem på bundlinjen og give de resultater, som vi selvfølgelig havde forventet skulle komme.

Investeringer i fremtiden
I ledelsesberetningen fremgår det, at Skive Køletransport har foretaget flere investeringer de seneste år, og ifølge Anders Mikael Christensen fordeler det sig på flere forskellige aspekter af forretningen.

- Dels har vi investeret, fordi vi vil leve op til den grønne profil, og samtidig vil vi være den forretning, der har den nyeste teknologi på markedet til den transporttype, som vores kunder ønsker. Derudover har vi investeret i organisationen, hvor vi dels har tilpasset og styrket organisationen, og har udviklet på vores HR-arbejde og vores markedsføring, så kunderne også får øje på, hvem vi er, siger direktøren.

En anden stor milepæl for Skive Køletransport har været udvidelsen med virksomhedens nye køle- og fryseterminal i Horsens, så man fremover går fra ’kun’ at levere transporter til at tilbyde komplette logistikløsninger til kunderne.

Coronavirus sætter spor
Skive Køletransport har i høj grad også mærket til nedlukningen af Danmark i kølvandet af udbruddet af coronavirus.

- Coronavirussen har haft stor betydning, fordi rigtig mange af de rutiner og metoder, som vi har opbygget, er rykket op med rod og ændrer sig fuldstændig. Da foodservice lukkede ned, påvirkede det os rigtig meget, da det er en stor gren af vores forretning, siger han, og tilføjer:

- Også på dagligvarer har vi set stor forskydning i transporten af dagligvarer fra ene dag til den anden, hvor vi havde store mængder, lige da ’bomben’ om nedlukningen blev udløst, men nu er vi landet på et mere normaliseret niveau.

Han er sikker på, at krisen også vil påvirke Skive Køletransport langt frem, men Anders Mikael Christensen er fortrøstningsfuld trods alt:

- Vi klarer os positivt igennem og har heldigvis opbygget en virksomhed, der er fleksibel og klar til at løse både spidsbelastninger og lavkonjunkturer. Ingen havde forudset en krise af denne her type, men også det klarer vi. Så Skive Køletransport er her også om 10 år, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094