23948sdkhjf

Minister åbner mulighed for smuthul i miljøzonesag

Miljøministeren bekræfter mulighed for at kørsel i miljøzoner for specialkøretøjer

Miljøminister Lea Wermelin fastholder, at transporterhvervet har tid nok til at tilpasse sig de nye miljøzoneregler, der træder i kraft den 1. januar 2022.

- Sod fra dieselkøretøjer er kræftfremkaldende og bør begrænses mest muligt, siger hun.

Til gengæld lirker hun døren på klem for det smuthul, at afslag på tillægsforsikring kan indgå i en ansøgning om dispensation, når afslaget skyldes, at producenten af køretøjet ikke anbefaler det typegodkendte partikelfilter.

- Manglende mulighed for at opnå tillægsforsikringer er oplysninger, der eventuelt kan indgå i en sag om dispensation, erklærer hun i et svar til Mette Abildgaard (K).

Den konservative politiker ville høre, om det er korrekt, at lastbil- og busbranchen ikke kan få deres køretøjer forsikret ved eftermontering af partikelfiltre, da det er er at betragte som en konstruktionsændring i motoren.

- Der har været oplysninger fremme om, at forsikringer, der skal dække driftstab, tager forbehold for tekniske ændringer, der ikke anbefales af producenten. Hvor udbredt dette problem er, har Miljøministeriet ikke kendskab til, svarer Lea Wermelin.

Atypisk hårdt ramte firmaer
Miljøministeren giver også et forholdsvis fortrøstningsfuldt svar til Jacob Jensen (V), som ønsker at hjælpe bus- og lastbilvirksomheder igennem den hurtigere indfasning, så virksomhederne kan friholdes økonomisk af stramningen.

- Jeg har tillid til, at Miljøstyresen vil håndtere dispensationsager på en måde, der på behørig vis giver erhvervet mulighed for at tilpasse sig de nye krav, svarer Lea Wermelin.

Det er muligt for Miljøstyrelsen at dispensere for miljøzonereglerne i forhold til specialkøretøjer, hvor det er er dyrere at skifte køretøjet ud med et nyt, og hvor det kan være vanskeligt at eftermontere partikelfiltre.

- Det gælder også mere generelt i forhold til virksomheder, der bliver atypisk hårdt ramt, forsikrer Lea Wermelin. Den nuværende praksis for dispensationer vil blive videreført.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.283