23948sdkhjf

Dispensation fra miljøzoner: Ansøgninger hober sig op

Specialkøretøjer kan få dispensation for de nye miljøzoneregler, men ansøgningerne hober sig op i Miljøstyrelsen.

Den nye miljøzonelov, som allerede træder i kraft den 1. juli, giver mulighed for dispensation for vognmænd, hvis lastbiler ikke opfylder euro-5 kravene. Og netop nu hober dispensationsansøgninger sig op hos Miljøstyrelsen.. 

- Det er helt uacceptabelt, at de vognmænd, der er afhængige af en dispensation, fortsat svæver i uvished. Nu må ministeren træde i karakter og få styrelsen til at forholde sig til de mange ansøgninger, appellerer adm. dir. Erik Østergaard, DTL.

Det handler blandt andet om spacielkøretøjer som kranbiler, slamsugere, betonpumper og lignende, som har mulighed for at få dispensation, fordi de har længere afskrivnings- og levetid end almindelige lastbiler.

Beskeden miljøgevinst
De samme toner høres fra ITD, som beklager den manglende politiske vilje til helt at undtage dyre specialkøretøjer fra de nye miljøsoneregler eller at give dem en længere overgangsperiode.

- Nu vil vi gå i dialog med Miljøstyrelsen for at sikre en hensigtsmæssig vægtning mellem miljø og virksomhedernes økonomi. Den relativ beskedne miljøgevinst ved at udskifte den type specialkøretøjer, der typisk kører få kilometer i byerne, kommer til at afspejle sig i de konkrete afgørelser, forventer politisk chefkonsulent Lasse Kristoffersen, ITD.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11