23948sdkhjf

H. Daugaard tjente mere i omtumlet marked

H. Daugaard kan se tilbage på et 2019, hvor virksomheden voksede på både omsætning og indtjening. Koncernens omsætning er vokset fra 300 mio. kr. i 2018 til 330 mio. kr. i 2019, og driftsresultatet lander på 10,7 mio. kr. mod 9,4 mio. kr. året før. På bundlinjen udmønter det sig i et resultat før skat på 8,8 mio. kr.

- Det er et tilfredsstillende resultat, hvor vi har haft vækst på omsætning og indtjening, og det kan vi vel kun være glade for i et omtumlet marked. I den danske del af forretningen er vi desuden blevet omkring 10 medarbejdere ekstra i løbet af året, i en general oprustning, fortæller direktør Michael Frihagen til Transportmagasinet.

Pengene ryger ikke bare ind på sparebogen. Som en del af virksomhedens strategi bliver der fortsat investeret penge i it og efteruddannelse af medarbejdere

- Det er efter den devise, vi driver virksomhed: Det er menneskene bagved, og det er it og digitalisering, der er øverst på dagsordenen, siger direktøren, og uddyber:

- Samtidig har vi lagt en strategi om at køre asset-light, med så få investeringer i materiel som muligt, så vi hele tiden kan navigere i det her omskiftelige marked. Derfor laver vi aftaler for langtidsleje, men med option på at skrue op og ned på vores egen produktion med kort varsel.

Fremtiden på Kolding Havn
Ét sted, hvor H. Daugaard har mærket til markedets omskiftelighed, er gennem deres nuværende placering på Kolding Havn. Kort fortalt blev der i ultimo 2018 meldt ud, at Kolding Havn skulle lukke om maksimalt 25 år.

- Det har vi efterfølgende brugt en hel del resurser på at påvirke via de politiske kanaler, vi har til rådighed, og på et tidspunkt sidste år fik vi så at vide, at man alligevel ikke ville lukke havnen, men i stedet gentænke havnens funktion og formulere en ny fremtidsvision om en grønnere havn. Hvad der præcis ligger i det, ved vi ikke endnu, siger Michael Frihagen.

Indtil videre har det ikke smittet negativt af på forretningen, men det har skabt usikkerhed blandt personalet, tilføjer direktøren.

Bedste kvartal i historien
Omtumlet er også tiden lige nu, når man ser sig om i det danske erhvervslandskab. Eftervirkningerne af corona-krisen og den efterfølgende nedlukning af det danske samfund kender vi endnu ikke den fulde konsekvens af. Men her har H. Daugaard været heldige.

- I skrivende stund har corona-krisen ikke haft nogen påvirkning, men hvad fremtiden bringer, ved jeg ikke. For den del af året, der er gået indtil nu, kan vi konstatere en fornuftig vækst i indtjening igen, med forventning om et resultat på niveau med 2019. Men dertil skal man lægge de effekter, man endnu ikke kan se, og den usikkerhed, der er blevet skabt med denne krise, siger han, og tilføjer:

- I begyndelsen af krisen troede vi, at vi ville blive ramt, men hele første kvartal har vi haft forrygende travlt, og har lavet det bedste kvartal i virksomhedens historie. Det er ikke så ringe endda.

H. Daugaard Holding A/S
mio. kr. 2019 2018
Nettoomsætning 329,1 299,9
Resultat af primær drift 10,7 9,4
Resultat før skat 8,8 11,2
Årets resultat 7,5 8,5
Balancesum 116,5 110,2
Egenkapital 6,4 -1,2
Antal ansatte 204 196
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125