23948sdkhjf

Billund-vognmand ”har haft nogle gode år” – lander endnu et flot regnskab

HT Transport i Billund kom ud af 2019 med et overskud på 11,7 mio. kr. før skat, mod 9,9 mio. kr. året før. Egenkapitalen er i samme ombæring vokset fra 48,7 mio. kr. i 2018 til 56,8 mio. kr. i 2019, mens der er brugt flotte 12,1 mio. kr. på investeringer i materiel i 2019 (2018: 11,6 mio. kr.).

Det gode resultat skal ses som det seneste i en lang periode over de seneste 10 år, hvor tallene støt og sikkert er kravlet opad, fortæller administrerende direktør Jørgen Poulsen til Transportmagasinet.

- Vi har haft nogle gode år, og det skyldes, at vi har været bedre til at minimere vores tomme kilometer, bedre til at fylde bilerne op og sørge for at køre med returlæs. Det er den største forskel – bedre udnyttelse af kapaciteten, siger han.

Væksten er opnået organisk, men HT Transport har ikke et bestemt mål for, hvor store, de vil vokse sig.

- Jeg startede her i virksomheden for 42 år siden, hvor vi havde 10 biler, og vi har nået den størrelse, vi har i dag, gennem organisk vækst. Om det fortsætter på den måde, kan vi jo ikke vide, men der er omvendt heller ikke noget, der tyder på, at det ikke skulle være sådan, siger Jørgen Poulsen, der i dag står i spidsen for 113 medarbejdere.

Nedgang i luftfragt - men fart på lageret
Selvom tiden er usikker, når det kommer til økonomi og markedskræfter i kølvandet på corona-krisen, så er direktøren ikke urolig for virksomhedens fremtid – og det endda, selvom de til daglig kører meget luftfragt, der skal flyves ind og ud af landet fra Billund og Kastrup Lufthavn.

- Vi har ingen likviditetsproblemer. Vi klarede os igennem finanskrisen, og selv dengang synes jeg, forretningen var godt polstret, men vi står faktisk endnu bedre nu. Det er klart, at vi ikke kunne forudse denne krise, og vi er ramt, fordi vi beskæftiger os meget med distribution af luftfragt, hvor mængderne er faldet meget, siger han og fortsætter:

- Vi har også været ramt på vores eksportafdeling, da der som bekendt har været omfattende nedlukninger i Tyskland og Schweiz, hvor vi primært kører, så der har vi haft en nedgang på omkring 30 pct., siger han.

Heldigvis har HT Transport et ekstra ben, man kan læne sig op ad: Nemlig lagerlogistik.

- På vores lager har vi fuld blus på, med 35.000 kvm i fuld sving. Det har ikke været berørt, og det gør krisetiderne lidt nemmere at komme igennem. Desuden er næsten al vores materiel betalt, så vi står ikke med store afdrag, selvom nogle biler skulle stå stille et par dage, siger Jørgen Poulsen til Transportmagasinet.

H.T. Transport & Spedition A/S
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 73,0 69,6
Resultat af primær drift 11,4 9,1
Resultat før skat 11,7 9,5
Årets resultat 9,1 7,4
Balancesum 108,6 102,6
Egenkapital 56,8 48,7
Antal ansatte 113 110
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157