23948sdkhjf

Dansk logistikfirma kom på svenske hænder – og så ramte coronaen

I slutningen af 2019 offentliggjorde svenske Jetpak Group, at man havde opkøbt den danske virksomhed 3D Logistik. Kolding-virksomheden havde netop rundet de 100 mio. kr. i omsætning, og var i fuld gang med en ISO 9001-certificering, der skulle være med til at styrke ledelsen i den voksende koncern. Alt gik umiddelbart som smurt.

Men lige som de første skridt blev taget til en egentlig fusion med de svenske ejere, kom der pludselig en uventet kæp i hjulet: Corona-krisen.

- I januar havde vi skarpt fokus på at gennemføre vores iso-certificering, og inden jeg nåede til Stockholm, lukkede landet ned på grund af Corona-virussen. Så det er lidt sjovt at sidde og snakke i telefon og på skype med mine nye svenske kolleger, som jeg ikke rigtig har mødt endnu, siger administrerende direktør i 3D Logistik Steen Møller til Transportmagasinet.

Fusionsplaner blev udfordret
Det stod snart klar, at den plan, der hidtil var blevet lagt i arbejdet med at fusionere de to virksomheder, ikke længere var holdbar.

- Vores fusionsplaner og nye tiltag har været sat på standby. Det har været en meget speciel situation, men vi slipper heldigt gennem krisen. Andre er meget hårdere ramt, men det sætter under alle omstændigheder det hele lidt i relief: De daglige kampe og budgetter, der skal holdes, og priser der går op og ned – hele dagligdagen bliver sat på pause, siger Steen Møller, og tilføjer:

- Nu er vi heldigvis så småt i gang igen. Det lysner i horisonten.

Nyt navn på vej
Næste skridt i fusionen bliver, at virksomheden skifter navn til Jetpak Danmark, og fremtiden med en stærk ejer i ryggen ser lys ud.

- Jetpak Group er noteret på den svenske børs, og derfor vil vores aktionærer have fokus på vækst og øget indtjening. Man kan sige, at aktiekursen sætter ambitionen. Der er kun én vej, det er opad og fremad, og det vil vi i Jetpak Danmark gerne bidrage til, siger direktøren, og tilføjer:

- Der kommer til at ske vækst og nye initiativer, selvom corona-krisen har skubbet os lidt tilbage. Jeg har været direktør i branchen i 30 år, og så er det da vildt, at man stadig at opleve noget nyt. Corona-krisen havde ingen forudset, men vi kommer igennem, for vi har styrken til det. Det har bare været lidt en spøjs tid.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079