23948sdkhjf

Marius Pedersen havde historisk godt 2019

Marius Pedersen koncernen har netop aflagt regnskab for 2019 – og det blev det bedste i virksomhedens historie.

Resultatet for 2019 udgør 323 mio. kr., svarende til en fremgang på 13 mio. kr. i forhold til 2018. Driftsresultatet for 2019 udgør 422 mio. kr., svarende til en fremgang på 25 mio. kr. i forhold til 2018. Der er opnået fremgang i alle 3 lande.

Resultatet for koncernen anses som værende tilfredsstillende.

Investeringerne i Marius Pedersen koncernen har været på et højt niveau i 2019 og beløber sig til 464 mio. kr.. I 2020 er forventningen, at investeringer stadig vil ligge på et højt niveau.

Marius Pedersen koncernen har omfattende aktiviteter i Tjekkiet med ca. 3.000 ansatte, i Slovakiet med ca. 860 ansatte og Danmark med ca. 900 ansatte. Samlet set har det gennemsnitlige antal ansatte i koncernen udgjort 4.767 i 2019, en stigning på 48 i forhold til 2018.

I Danmark, Tjekkiet og Slovakiet har 2019 været udfordret af et stort fald i verdensmarkedspriserne på genanvendelige materialer for eksempel pap og plast. Derudover har Marius Pedersen oplevet store stigninger i lønninger og gager på det tjekkiske og slovakiske marked. Udviklingen skyldes dels, at regeringerne i de to lande har vedtaget fortsat at hæve minimumslønningerne og dels, at der er lav arbejdsløshed kombineret med en fortsat høj efterspørgsel på arbejdskraft i både Tjekkiet og Slovakiet. Ovenstående negative påvirkninger er dog kompenseret af vækst og effektiviseringer på andre aktiviteter i koncernen.

Marius Pedersen koncernen har gennem årene foretaget adskillige opkøb - senest opkøbet i foråret 2020 af FKSSlamson A/S i Danmark - og er fortsat interesserede i, og opmærksomme på, potentielle opkøb i Danmark, Tjekkiet og Slovakiet.

Udbruddet af corona-virus har gjort det svært at estimere forventningerne til resultatet for 2020. Koncernen har siden medio marts, hvor udbruddet startede, set en nedgang i såvel omsætning som indtjening på alle tre markeder. I takt med at myndighederne har mindsket restriktionerne, er omsætning og indtjening gradvis forbedret, og virksomheden forventer yderligere forbedringer, når de øvrige restriktioner fjernes. Det er dog fortsat for tidligt at estimere, hvor hurtigt koncernen er tilbage på samme niveau som før COVID-19.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094