23948sdkhjf

Nyt logistikcenter får op til 300 flere lastbiler til Horsens dagligt

Når DSV's nye logistikcenter i Lund står færdigt i 2026, forventer koncernen, at antallet af lastbiler, der dagligt kører til og fra det nye hovedsæde, stiger fra 700-800 til 800-1000

Når DSV opfører Europas største logistikcenter med kun én lejer i Lund, vil antallet af lastbiler, der benytter de horsensianske veje, stige.

I dag kører der ifølge DSV mellem 700 og 800 lastbiler til og fra DSV's terminal på Nokiavej i Lund om dagen, men når det nye, store byggeprojekt står færdigt, vil antallet ifølge logistikvirksomheden stige til mellem 800 og 1000.

Dermed vil antallet af chauffører, der skal foretage hvil, øges, og efter flere år hvor Horsens Kommune har haft udfordringer med ulovligt parkerede lastbiler langs kommunale veje, er det en omstændighed, der har politisk opmærksomhed.

Det skriver Horsens Folkeblad.

- Det er ikke en problematik, jeg frygter, for jeg formoder, at det er noget, som DSV som ansvarlig virksomhed tager højde for, siger Martin Ravn (V), formand for plan- og miljøudvalg i Horsens Kommune, til avisen.

- Det er åbenlyst, at det (problematikken med ulovligt parkerede lastbiler, red.) er noget, der skal tages højde for fra starten og ikke være et problem, der må opstå, efter byggeriet står færdig. Her er alle muligheder for at gøre det rigtigt fra start, siger han, der finder det oplagt, at DSV etablerer nogle faciliteter på den nye matrikel, hvor virksomheden kan tage imod egne og samarbejdspartneres chauffører, tilføjer han.

DSV er opmærksom på problematikken
Da DSV for nyligt holdt pressemøde i forbindelse med præsentationen af sit ne byggeprojekt, lød det ifølge Horsens Folkeblad, at transportgiganten er opmærksom på problematikken.

- Vi har med i vores overvejelser, hvordan vi kan løse den her problemstilling. Men det er ikke noget, DSV står alene med. Der er mange logistikafhængige virksomheder i kommunen, og det skal løses i fællesskab, sagde Simon H. Galsgaard, der er adm. direktør i DSV Road A/S, ifølge avisen på pressemødet.

Horsens Kommune har allerede indført initiativer, der skal dæmme op for problematikken, herunder øget parkeringskontrol, ændrede parkeringstider og en indberetningsmulighed.

Derudover offentliggjorde HM Entreprenør i marts, at entreprenørvirksomheden har købt 270.000 kvadratmeter jord ved E45, Horsens Syd med henblik på at opføre en rasteplads for lastbiler med plads til 500 lastbiler.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078