23948sdkhjf
>

Faitrans bygger egen værkstedshal

Fairtrans i Kliplev har gang i byggeriet. Den sønderjyske transport- og logistikvirksomhed er ved at opføre egen værkstedshal, hvor nogle udvalgte medarbejdere skal udføre mindre reparationer på de af virksomhedens mange trailere, der løbende kommer til at trænge.

- Vi har et par mand gående på pladsen til at lave de små hverdagsreparationer, hvis der for eksempel er en revnet presenning, eller hvis der skal tjekkes dæktryk eller skriftes lygteglas, fortæller direktør Hans Jørgen Hansen til Transportmagasinet.

Der er tale om fleksjobbere, og Fairtrans har gennem mange år gjort en indsats for at hjælpe dem, der har det svært.

- Vi føler, vi er en socialt ansvarlig virksomhed, og vi har haft nogle fleksjobbere gennem årene, som er mennesker, der har været lidt uheldige i livet. Det kan være arbejdsskader og lignende, der har gjort det svært for dem, siger han.

Barsk vejr tærer på medarbejderne
Men at reparere end presenning eller kontrollere et dæktryk bliver ikke nemmere, hvis man har dårlig ryg og skal stå i regn og blæst.

- Vejr og vind er hårde ved medarbejderne, og derfor har det været vores ønske og mål længe at opføre en hal, så de kunne få tag over hovedet. De gør en kæmpe indsats, og vi er virkelig glade for dem, og de skal selvfølgelig have nogle ordentlige forhold, siger Hans Jørgen Hansen.

Fairtrans samarbejder tæt med jobcentrene i Aabenraa og Sønderborg og er også med i projektet ”Unge på Toppen”, hvor unge med personlige udfordringer cykler fra Aabenraa til Frankrig. Fairtrans har ansat en af de unge for hvert år, projektet har kørt – indtil videre fire styks.

- Vi tager nogle ind, der måske er blevet tabt eller er kommet lidt skævt i gang med tilværelsen, og så fører vi dem ind på arbejdsmarkedet, og det kan lade sig gøre, fordi vi samarbejder med nogle dygtige folk, der kan klæde dem på og give dem lidt selvtillid og fortælle dem, hvad vi forventer af dem, siger direktøren, og fortsætter:

- Vi er glade for de hænder, og jeg tror på, at Danmark har brug for alle de resurser, vi har. Hvis du har haft nederlag hele dit liv og måske er blevet mobbet i skolen, så er der sikkert noget andet, du er god til. Og man kan se, at de vokser foran øjnene på én, når de finder ud af, at der er noget de kan. Det giver mig et kick, når jeg kan mærke på dem, at noget lykkedes, siger han

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.081