23948sdkhjf

Kommune varsler tilsyn med overnatningslokaler i transportbranchen

20 ejendomsejere i Padborg er udvalgt til at få tilsynsbesøg fra Aabenraa Kommune i løbet af august

Transportbranchen vil i den kommende tid få tilsynsbesøg af Aabenraa Kommune.

Det skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Tilsynet skal ifølge kommunen afdække, om der i Padborg findes overnatningsfaciliteter, der ikke lever op til kravene, når virksomhederne i transportbranchen har overnattende chauffører. Eller sagt med andre ord: Om udenlandske langturschauffører er indkvarteret under lovlige forhold, mens de opholder sig på virksomhedens matrikel.

Tilsynet er en konsekvens af den meget omtalte mediesag, hvor en transportvirksomhed i Padborg i oktober 2018 blev afsløret i at have opstillet ulovlige og kummerlige overnatningsforhold til sine udenlandske chauffører.

- Sagen udløste et straksforbud fra Aabenraa Kommune om at fjerne de ulovlige pavilloner og containere, men den startede også en opmærksomhed på, at vi som byggemyndighed er nødt til at føre aktivt og opsøgende tilsyn med disse forhold, siger Philip Tietje (V), formand for Vækstudvalget for Land og By i Aabenraa Kommune, i pressemeddelelsen.

Tilsynsbesøg weekend og aftener
Udvalget har besluttet, at i alt 20 udvalgte ejendomsejere i det område, der kaldes Padborg Transportcenter, vil modtage et varslet besøg af en tilsynsførende ekstern rådgiver i aftentimer eller weekender.

- Vi har også besluttet at søsætte en oplysningskampagne over for transportbranchen forud for tilsynet med de erhvervsmæssige overnatningsfaciliteter, da det er et kompliceret område, der bliver berørt af mange forskellige regelsæt og lovgivninger, siger Philip Tietje og understreger, at tilsynets fokus er, om ejendomsejerne overholder Bygningsreglementet:

- Vi er godt klar over, at den samlede problemstilling omkring udenlandske chauffører med ophold i Danmark også handler om lønoverenskomster, opholdsperioder samt køre- og hviletid. Men det er ikke kommunens opgave at føre tilsyn med.

De udvalgte 20 virksomheder får et orienteringsbrev med varsling af tilsynet.

Oplysningskampagnen bliver afviklet i august. Den er lavet i et samarbejde mellem Aabenraa Kommune, foreningen Padborg Transportcenter og Business Aabenraa, der markedsfører under GateDenmark. Kampagnen kommer til at køre på Padborg Transportcenters og GateDenmarks sociale medier og nyhedsbreve.

Vækstudvalget for Land og By modtager en afrapportering på tilsynet senere på efteråret.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.141