23948sdkhjf

Fiat viser elvarevogn med over 300 km. rækkevidde

Den kommende elektriske E-Ducato ligner sig selv, men bliver helt elektrisk og får en rækkevidde på op til 330 km. Desuden bliver bilen opgraderet med mere moderne køreindstillinger og nye opkoblingsmuligheder

E-VAREVOGN Fiat Ducato har gennem 40 år været en fast del af flåden i mange virksomheder, og nu nærmer der sig en mere bæredygtig udgave, som mang vil skln til med intresse: En ny elektrisk udgave af Ducato, der får navnet E-Ducato, og som blev præsenteret for første gang for knapt et år siden.

Siden er udviklingen af den nye varebil fortsat for at gøre Fiat Professionals kommende flagskib inden for elektrisk transport til markedets stærkeste, og nu er den klar til at blive testet i samarbejde med udvalgte europæiske partnere.

Elektrisk styrke

Det har resulteret i en varebil, der er 100 procent elektrisk, og som kommer med forskellige batteripakker, som giver en rækkevidde fra 200 km og op til 330 km NEDC ved varekørsel i byen under normale omstændigheder. Den kan oplades med både AC og DC og med en effekt på op til 50 kW., hvilket ikke er helt dumt.

Elmotoren får en maksimal effekt på 90 kW - 122 hk - og yder et maksimalt moment på 280 Nm. Hastigheden er ganske fornuftigt begrænset til 100 km/t.

Varerumsvolumen kommer i størrelser fra 10 og helt op til 17 m3, og lastevnen bliver op til 1.950 kg – hvilket er gansk godt for den kommende elvarebil. Med den elektriske drivlinje er der ingen gear, så at køre E-Ducato vil føles som at køre med automatgear, og kombineret med rækkevidden og elmotoren gør det E-Ducato meget egnet i byer og opland, men knap så god til motorvjskørsel, må man forvente.

Samtidig får E-Ducato funktionen E-Breaking, der genvinder el til batteriet og dermed forlænger rækkevidden, når foden løftes fra speederen. Når batteriniveauet nærmer sig nul, får føreren en advarsel, og E-Ducato aktiverer automatisk den særlige ‘Turtle Mode’, der sænker farten og præstationerne for at forlænge den tilbageværende rækkevidde, så man får de bedste forudsætninger for at komme frem til en ladestander. 

Bred vifte af opkoblingsløsninger

E-Ducato vil desuden være udstyret med en vifte af forskellige opkoblingsservices både til den daglige bruger og til flådemanageren.

Det omfatter bl.a. Mopar Connect, der lader brugeren planlægge opladning samt følge sin flåde og varebilernes ture via smartphone. Med My:RemoteControl kan man styre E-Ducato fra en smartphone – f.eks. kan man låse døre op og i, finde den nemt på en fyldt parkeringsplads og holde øje med bilen, hvis man ikke selv kører den. Desuden findes My:Car, som giver data om varebilen, så man altid kan se f.eks. dæktryk eller batteriniveau. My:Journey, som giver overblik over ens ture og My:eCharge, som indeholder alt, man skal bruge til at oplade E-Ducato – på sigt vil man kunne finde og anvende offentlige ladestandere, ligesom man kan styre opladningen også ved private ladestandere. 

Den nye E-Ducato forventes at blive introduceret på det danske marked i slutningen af året.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094