23948sdkhjf
>

Ivan Stjernqvist er død

Lastbil- og busskribent, automobilkonsulent, syns- og skønsmand med mere, Ivan Stjernqvist, døde i går mandag den 27. juli efter længere tids sygdom. Han blev 82 år.

Ivan har beskæftiget sig med lastbiler, busser og dieselmotorer i mere end 60 år. De senere år var han især kendt som skribent for Lastbilmagasinet og som medlem af juryen bag Truck of the Year; men han har også haft lederstillinger hos både Mercedes-Benz, Volvo og Scania samt været syns- og skønsmand.

Ivan Stjernqvist var oprindelig uddannet mekaniker. Han blev udlært hos Mercedes-Benz i Odense i 1959. Mekanikeruddannelsen blev efterfulgt af et praktikophold hos Mercedes-Benz i Tyskland i 1961. Derefter blev han serviceinspektør, lastbilsælger og regionschef for daværende Mercedes-Benz-importør Bohnstedt-Petersen.

I 1970 gik karrieren forbi Scania og Scanva Diesel, hvor Ivan blev salgschef for Københavnsområdet. Sideløbende blev han autoriseret af det daværende D.A.F. (Dansk Automobilforhandler Forening) som vurderings- og skønsmand i såvel tekniske som handelsmæssige sager.

I 1981 rykkede Ivan til Jørgen Nielsens Volvo-forretning i Ringsted og Slagelse som salgschef for både person- og lastbiler.

Synsmand og skribent

I 1984 etablerede Ivan selvstændig virksomhed som syns- og skønsmand samt vurderingsmand og supplerede dette med skribentvirksomhed for forskellige fagblade i Skandinavien, herunder Danske Vognmænd.

Det blev starten på et mere end 35-årigt virke som journalist, hvor han også blev medlem af juryen for ”Truck of the Year” og ”Bus of the Year.”

Ivan har testkørt og skrevet om hundredvis af forskellige lastbiler, busser og varevogne inden for stort set alle mærker. Hans artikler er ikke bare blevet bragt i danske fagblade; men også af flere udenlandske fagblade.

Ivan havde en enestående teknisk forståelse. Det gav ham direkte adgang til mange af lastbilfabrikkernes tekniske afdelinger, hvor han var respekteret for sin viden og nysgerrighed.

På Lastbil Magasinet

Siden 2001 var Ivan tilknyttet Lastbil Magasinet som teknisk redaktør, hvilket han fortsatte med helt frem til 2018, hvor han officielt trak sig tilbage fra sin skribentvirksomhed og fra jury-arbejdet.

Ivan boede i mange år og frem til sin død i Frederikssund.

Han efterlader sig tre børn fra et tidligere ægteskab og flere børnebørn samt hustruen Annemette. Familien vil informere om Ivan Stjernqvists bisættelse på et senere tidspunkt.

 

 

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078