23948sdkhjf

Fornuftigt salg af tunge køretøjer

Salget af tunge varebiler og lastbiler i juli giver indikation om bedre tider; men corona-krisen ligger stadig og lurer.

Sådan lyder konklusionen fra Danske Bilimportører, som netop har offfentliggjort salgstallene for de tunge køretøjer i juli 2020.

Salget af varebiler oversteg niveauet for både juli 2018 og juli 2019. 1.995 varebiler blev det til, hvilket er en stigning på 7,4 procent i forhold til juli 2019.

Også lastbilsalget giver indikationer på bedre tider, om end salget i den forgangene måned var 15,1 procent lavere end i samme måned af 2019.  

- Selvom salget af de tunge køretøjer viser positive tendenser, lurer coronakrisen stadig i skyggen, siger adm. direktør, Mads Rørvig, fra Danske Bilimportører.

Læs også: Corona har fået virksomhederne til at holde igen med køb af biler

- Varebilerne viser gode takter med en salgsfremgang på over 7 procent i forhold til samme måned sidste år. Vores medlemmer beretter endda om endnu større aktivitet og efterspørgsel fra erhvervslivet, end hvad der kan spores i opgørelserne over nyregistreringer.

- Det tegner altså godt for de kommende måneder; men med genopblusningen af coronasmitten i Danmark og i resten af Europa må vi naturligvis tage alle forudsigelser med en gran salt.

Ingen overraskelse 

- Nedgangen i lastbilsalget i 2020 er ikke kommet som den store overraskelse for branchen, fortsætter Mads Rørvig.

- Vi har oplevet høje salgstal de foregående år; men corona-krisen har lagt en yderligere dæmper på aktiviteten, og med lastbilers generelt lange leveringstider, må vi nok forvente, at det lave salgsniveau i foråret vil afspejle sig i salgstallene i en del måneder fremover.

- Meget afhænger naturligvis af udviklingen i transportbehovet her efter ferietiden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.297