23948sdkhjf

Nyt system skal advare chauffører om lave broer

Vejle er hårdt plaget af lastbiler, der kiler sig fast under byens lave viadukter. Det fører til spærringer og trafikale problemer, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Men nu kan der være en løsning på vej. Politikerne i Vejle Kommunes tekniske udvalg skal i dag tage stilling til, om man vil bruge 1,5 mio. kr. til et nyt varslingssystem med tydelig LED-markering, som i fremtiden skal advare chaufførerne om, at de er på afveje.

Advarselsskiltene aktiveres, når en lastbil, der overstiger den maksimale højde, kommer forbi. På den måde bliver chaufføren i god tid advaret om, at han eller hun må finde en alternativ rute.

Traditionelle skilte virker ikke

Der findes allerede i dag traditionelle skilte, der advarer om højderne på viadukterne, men de har begrænset gennemslagskraft, og gps-systemer og manglende lokalkendskab er medvirkende til, at de farlige situationer opstår.

Den anslåede pris på 1,5 mio. kr. omfatter opsætning af fotoceller, teknikskabe og andet hardware, der skal få skiltene til at fungere korrekt.

Skulle kommunens tekniske udvalg sige god for projektet, afhænger den endelige godkendelse stadig af det samlede byråds beslutning.

Kilde: Vejle Amts Folkeblad

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078