23948sdkhjf

DFDS oplevede et hurtigere løft end forventet

Coronakrisen har skabt en ny virkelighed for DFDS, der dog kunne notere mere fragt i slutningen juli og passagerer, der vendte tilbage på genåbnede færgeruter

- Vores fremtidsudsigt er forbedret. Fragtmængderne er stigende, og efterspørgslen efter færgerejser giver grund til en vis optimisme på vores genåbnede passagerruter. Det er uvist om stigningen i efterspørgslen er holdbar, og vi er derfor meget opmærksomme på udviklingen, lyder det fra DFDS’ CEO, Torben Carlsen i rederiets andet kvartalsrapport, som blev udsendt her til morgen.

Omsætningen faldt i kvartalet med 1,4 mia. kr. 2,8 mia. kr. og EBITDA før særlige poster faldt med 483 mio. kr. til 507 mio. kr.

Rejserestriktionerne, der blev indført for at begrænse spredningen af Covid-19, skabte ekstraordinært negative forhold for passageraktiviteterne, hvilket førte til en nedgang i EBITDA på 366 mio. kr. sammenlignet med 2019. 

Kun lille logitisk nedgang

Udviklingen for fragtfærge- og logistikaktiviteterne var bedre end forventet i andet kvartal med en nedgang i EBITDA på 117 mio. kr., inklusive ikke-fordelte poster, med en nedgang på kun 7 mio. kr. for logistikdelen.

Forventningerne til 2020 forbedredes efter, at fragtmængderne kom tilbage hurtigere end forudset mod slutningen af andet kvartal og i juli. Genåbningen af alle passagerservices og god efterspørgsel fra passagerer, særligt mellem Norge og Danmark, har også nedbragt usikkerheden.

Som følge af den forbedrede situation forventes nu et EBITDA før særlige poster på 2,2-2,5 mia. kr. i 2020. Den tidligere forventning til EBITDA før særlige poster var en sandsynlig reduktion ned mod 2 mia. kr.

Usikkerheden er fortsat forøget og forventningen og dens forudsætninger kan stadig ændre sig betydeligt i resten af året.

DFDS A/S
mio. kr. 2. kvt. 2020 2. kvt. 2019
Nettoomsætning 2.798 4.241
EBITDA før særlige poster 507 989
EBIT før særlige poster 48 541
Resultat før skat og særlige poster -33 486
Resultat før skat 11 456

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094