23948sdkhjf

Branchen advarer: - Det kan gå ud over beskæftigelsen

Hvis ikke regeringen snart udfærdiger en plan for at sætte gang i nye anlægs- og infrastrukturprojekter, vil det få konsekvenser for beskæftigelsen i transportbranchen.

Sådan lyder advarslen fra én af landets store aktører på entreprenørkørsel, DSV Transport.

- Vi har en reel bekymring for beskæftigelsen, når vi ser på andet halvår af 2020 og frem mod 2021. Der er hård konkurrence i bygge- og anlægsbranchen, og der er brug for at sætte gang i nye infrastrukturprojekter hurtigst muligt, siger administrerende direktør i DSV Transport Lars Saltoft Kristoffersen.

Mangler nye projekter

I 2019 fandt flere store projekter deres afslutning – heriblandt metrobyggeriet, Fjordforbindelsen og Kalundborgmotorvejen – og problemet opstår, når der ikke lanceres nye projekter som erstatning for dem, der efterhånden afsluttes.

- Det hæmmer beskæftigelsen og fremkommeligheden bliver sat tilbage. Den tidligere regering havde en udarbejdet en plan, som så blev skrinlagt, da den nuværende regering kom til magten, men vi har endnu ikke set noget der ligner en plan fra den nye transportminister, siger Lars Saltoft Kristoffersen, og fortsætter:

- Det hæmmer os, at der ikke er sat en ny plan i søen. Der ligger flere projekter lige nu, hvor projektering og VVM-arbejdet er på plads, og dem kunne man sådan set bare sætte i gang, men regeringens endelige plan udebliver.

Han påpeger, at selvom Femern-byggeriet er blevet fremskyndet, så er det ikke nok til at erstatte de afsluttede projekter 1:1. Femern-projektet er for stort og for anderledes sammenlignet med de regulære jernbane- og motorvejsprojekter, siger direktøren.

Corona-krisen kan gøre ondt værre

Corona-krisen kan potentielt være med til at forværre situationen.

- Vi har ikke et klart billede af, hvordan corona-krisen har påvirket markedet. I foråret lavede vi beregninger på, hvordan vi bedst muligt kunne tilpasse forretningen, men når vi nu kigger ind i markedet, har vi de samme bekymringer som inden corona-krisen, siger Lars Saltoft Kristoffersen, og fortsætter:

- Krisen kan selvfølgelig give et ekstra lag til en situation, der i forvejen er svær. Der bliver færre penge til at investere i byggeri, hvor vi også ser at for eksempel hotel-projekter bliver stoppet eller omlagt. Samtidig har eksporten fået et hårdt slag, og jeg tror ikke, vi endnu har set den fulde effekt af, hvordan corona-krisen kommer til at påvirke væksten i Danmark.

Til vores søstermedie Licitationen har transportminister Benny Engelbrecht (S) bekræftet, at han agter at sætte gang i forhandlinger om en infrastrukturplan, inden 2020 rinder ud.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078