23948sdkhjf

E3-direktør: - Det har været en rutsjebane

I marts stod den samlede europæiske transportbranche overfor en uvis fremtid, og i løbet af ganske kort tid var stort set hele Europa lukket ned af en virus, som ingen dengang kendte omfanget af.

Per Jørgensen, direktør for E3-Gruppen i Padborg, udtalte dengang, at selvom krisen måtte kradse, så ville den sønderjyske transportkoncern strække sig så langt som muligt for at undgå at afskedige medarbejderne. Men hvordan gik det egentlig, da krisen tog rigtig fat?

Da vi ringer ham op for at få en status, må Per Jørgensen indrømme, at E3-Gruppen – ligesom andre transportudbydere på tværs af Europa - har haft nogle hårde måneder.

- Det har været som en rutsjebane. Der har været gode perioder, og der har været ekstremt dårlige perioder, siger han til Transportmagasinet.

Undgår fortsat fyringer

E3-direktøren betegner maj og juni som ”udmærkede måneder”, mens pilen atter pegede ned ad i juli.

- Nu åbner de så småt igen, og så håber vi alle sammen, at der begynder at komme nogle ordrer, så der bliver noget mere at køre med.

Et lyspunkt er, at ingen endnu er blevet fyret på baggrund af de vanskelige vilkår under krisen.

- Det har ikke kostet arbejdspladser. Vi har haft medarbejdere, der er gået på pension, og derfor har flere stillinger været dobbeltbesat over det seneste års tid, mens de nye kolleger er lært op. Men efterhånden som de pensionerede medarbejdere går fra, bliver deres stillinger ikke genbesat, forklarer direktøren.

Byder nye lærlinge velkommen

Han holder fast i sit standpunkt om, at fyringer så vidt muligt skal undgås, men vil ikke udelukke muligheden for en reducering, hvis økonomien bliver ved med at pege nedad.

- Man skal aldrig sige aldrig, og det er klart, at hvis vi kommer længere ned end de 80 pct. af normalen, vi er på nu, så bliver vi nødt til at overveje det, siger han, og tilføjer:

- Men nu står vi om lidt og skal byde velkommen til otte lærlinge fra Danmark og Tyskland, og dem glæder vi os til at tage imod. Så værre er det heller ikke.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078