23948sdkhjf

Grænserne er genåbnet: - Vi er glade i Padborg i dag

Der er opløftet stemning på kontoret hos E3-Gruppen i Padborg i dag, efter regeringen torsdag aften besluttede, at alle grænseovergange skal genåbnes, og politiet samtidig overgår fra fuld grænsekontrol til en såkaldt ’tilpasset grænsekontrol’.

Det betyder, at det endelig er slut med de kilometerlange køer, der de seneste måneder har gjort livet surt for grænsependlerne.

- Vi er meget glade i Padborg i dag, siger administrerende direktør i E3-Gruppen Per Jørgensen til Transportmagasinet.

Læs også: Kritisk situation ved den danske grænse: - Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Lange køer gav problemer

Han har tidligere kritiseret regeringen for den måde, grænsekontrollen blev forvaltet på, især med hensyn til de lange køer, der har været til gene både for medarbejdere og for transporter, der skulle ind i Danmark.

Køerne opstod, fordi trafikken skulle deles op i forskellige spor, lige inden grænseovergangen – og derudover skulle alle som udgangspunkt tjekkes af politiet, inden de blev lukket ind i landet. Samtidig var de små overgange lukket for færdsel.

Læs også: Plejepersonale sad fast i grænsekø: - Det har ramt os hårdt

Nu overgår grænsekontrollen i stedet til en tilpasset kontrol, hvor der gennemføres periodevise og stikprøvebaserede indsatser, som skal tilpasses den forventelige mængde indrejsende, samt trafikmønstre, efterretningsbillede og de lokale forhold ved hver enkelt grænseovergang.

- Det er en kæmpe lettelse

Politiet forventer, at den tilpassede grænsekontrol vil give en smidigere afvikling og dermed en kortere ventetid for rejsende ind i Danmark. Og det lader til allerede at have virket: I hvert fald kunne E3-Gruppens medarbejdere i dag sætte sig i deres biler og køre direkte over grænsen, uden afspærringer eller bilkøer i sigte.

- Nogle af dem havde nærmest svært ved at tro på det, da de så, det hele var væk, fortæller Per Jørgensen.

- Det er en kæmpe lettelse. Lad os håbe, det bliver ved sådan. Der er glade folk på kontoret i dag, fortsætter han.

Det er altså svært at finde malurt i bægeret i dag, men han undrer sig alligevel lidt over timingen på beslutningen.

-  Man kan jo undre sig lidt over tidspunktet, når nu coronasmitten blusser lidt op igen – i forhold til for et par måneder siden, hvor vi havde næsten ingen smittetilfælde - men vi skal bestemt ikke klage, siger en tilfreds sønderjysk direktør.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094