23948sdkhjf

Første helårsdæk til varebiler

Firestone lancerer Vanhawk Multiseason, det første helårsdæk til lette lastbiler og varevogne

Selv om vinteren synes langt væk på disse varme efterårsdage, bliver det alligevel pludselig tid til at overveje, om flådens varebiler og lette lastbiler er klar til nattefrost og kolde, vinterglatte veje. Men hvornår er der lige tid og økonomi til at tage køretøjerne ud af en travl hverdag for at skifte dæk?!

Dét dilemma er der nu en løsning på. Firestone har nemlig lanceret sit første helårsdæk til lette lastbiler og varebiler, Vanhawk Multiseason hedder det.

Det er et helårsdæk med god brændstoføkonomi og ifølge producenten er dækket udviklet specielt til små og mellemstore flådeoperatører og private førere af varevogne og lette lastbiler, som lægger vægt på effektiv flådedrift.

Første helårsdæk

Vanhawk Multiseason er Firestones første helårsdæk i den populære Vanhawk dækfamilie.

Det er et holdbart og brændstoføkonomisk helårsdæk, der er konstrueret til at præstere året rundt under alle vejrforhold.

Brændstof-mærkning

Vanhawk Multiseason har en afbalanceret mønsterstivhed, der giver et godt kilometertal og en robust ydeevne på tørre veje, så brændstofeffektiviteten forbedres væsentligt. Vanhawk Multiseason har derfor opnået et EU-mærke C på brændstofeffektivitet i de fleste størrelser.

Undervejs i udviklingsprocessen har Firestones ingeniører foretaget simuleringer og valideret Vanhawk Multiseason med almindelig kørsel på almindelige veje for at optimere ydeevnen i sne. Dækkets gode ydeevne til vinterforhold skyldes blandt andet mønsterdesignet med optimerede kanter og lameller.

Snefnug og Mud Snow

Udviklingsarbejdet er blevet anerkendt af EU med snefnug-mærkningen "3 Peak Mountain Snow Flake" (3PMSF) og Mud Snow (M+S) markeringerne, som gør, at Vanhawk Multiseason er i overensstemmelse med al vinterlovgivning i Europa.

Mærkning for vådvejsgreb

Firestones Vanhawk Multiseason dæk har også opnået EU-labelværdi B i vådvejsgreb. Det er en mærkning, der kun opnås af de bedste helårs varevognsdæk, og som blandt andet er opnået på grund af dækkets asymmetriske mønster med langsgående riller, der effektivt dræner og bortleder vandet.

I handlen fra oktober 2020

Firestones line up af Vanhawk Multiseason omfatter 19 forskellige størrelser mellem 15 og 16 tommer. Vanhawk Multiseason dækker dermed 84 pct. af de størrelser som europæiske kunder inden for varebiler og lette lastbiler kører på.

Den seneste tilføjelse til Vanhawk dækfamilien bliver frigivet i udvalgte størrelser i oktober 2020.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094