23948sdkhjf

Bliv klar til at smide CO2-kiloene

Som respons på EU’s ambitiøse CO2-mål lancerer Continental et website, der kan hjælpe flåde-ejerne

Som en af de største bidragsydere til CO2-udledningen er transportsektoren oplagt at se nærmere på, når de globale klimaforandringer skal håndteres. Derrfor har EU-Kommissionen introduceret nye reguleringer for fabrikanterne.

Ny tunge køretøjer skal have reduceret deres CO2-udledning med 15 procent inden 2025 og med 30 procent inden 2030.

Udspillet fra EU-Kommissionen kræver konkrete ændringer og investeringer for at kunne komme i mål. Derfor har teknologi- og dækkoncernen Continental lanceret et website, hvor flådeansvarlige kan finde svar på typiske spørgsmål om de nye reguleringer og hvordan man skal forholde sig til ændringerne i sin virksomhed.

- Selv om der stadig er nogle år til, at reguleringerne formelt træder i kraft, er der ingen grund til at vente, siger direktør Georg Nielsen fra Continental Dæk Danmark.

- Med den rette viden kan man igangsætte omstillingen nu. Vi håber derfor, at vores nye website kan være en hjælpende hånd til at manøvre i reguleringerne.

Miljø og økonomi forenes

- Den grønne omstilling er ikke kun noget, der er på politikernes dagsorden, fortsætter Georg Nielsen.

- Vi oplever stigende interesse for løsninger, der kan styrke vores kunders klimaregnskab og grønne profil. Derfor støtter og vejleder vi de flådeansvarlige med råd og løsninger, der bidrager til den grøn omstilling og en reduktion af driftsomkostningerne.

- Det kan man blandt andet gøre ved at være bevidst om, hvordan EU’s reguleringer og de dertilhørende ændringer for dæk vil påvirke deres virksomhed. Vi leverer viden om, hvordan dækkene kan hjælpe med at reducere driftsomkostningerne og CO2-udledningen, siger Georg Nielsen.

EU-Kommissionen har udviklet værktøjet Vehicle Energy Consumption Calculation Tool (VECTO), der simulerer C02-udledning og brændstofforbrug for et specifikt køretøj. Værktøjet kan både bruges af producenterne og af de flådeansvarlige.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094