23948sdkhjf

Vognmand giver stafetten videre efter 42 år: - Det er svært

Nogle mennesker arbejder for at leve; andre lever for at arbejde. Jørgen Poulsen fra HT Transport må siges at tilhøre den sidstnævnte kategori.

I 42 år har han været en del af Billund-virksomheden, de seneste 10 år som administrerende direktør. Nu er en æra forbi – HT Transport har gennemført et generationsskifte, hvor yngre kræfter har taget over.

De nye administrerende direktører er Marianne Toftlund Hansen og Casper Toftlund Hansen, børn af virksomhedens stifter Henning Toftlund Hansen, der gik bort i 2010. De deler ejerskabet af virksomheden mellem sig og har begge haft fast arbejde i virksomheden i flere år.

Skiftet har været undervejs i halvandet år, men er først offentliggjort for nylig. For som Jørgen Poulsen siger:

- Når dåbsattesten er af en vis dato, så må man begynde at tænke alvorligt over, hvad der skal ske fremadrettet.

Fra 12 til 100 ansatte

HT Transport er grundlagt i 1973, og Jørgen Poulsen sluttede sig til i 1978. Dengang havde virksomheden bare 10 lastbiler og 12 ansatte – i dag er forretningen vokset til omkring 70 lastbiler og 100 ansatte. Det er en velkonsolideret forretning, der de seneste tre år har sat omsætningsrekord, og selvom coronakrisen har lagt en dæmper på især flytransport, som udgør en god bid af HT Transports opgaver, så er virksomheden i fin form til at stå fast i den smule modvind.

Nu skal Jørgen Poulsen vænne sig til tanken om at give slip, og det er ikke så ligetil, selvom han ved, virksomheden er i gode hænder.

- Det er svært. Det kan jeg lige så godt sige. Det har været en svær beslutning, siger han, og fortsætter:

- Jeg startede som bydreng i 1968, og efter 9. klasse kom jeg i lære i samme firma. Det var i 1969, så det er 52 års arbejdsliv, jeg lægger bag mig. Man mister noget af sin identitet.

Gradvis nedtrapning

Der bliver dog ikke tale om en iskold tyrker for Jørgens vedkommende – efter gensidig aftale med den nye ledelse, får han lov til at lave en gradvis nedtrapning over de kommende år.

- Den nye ledelse har selv været med til at bringe HT Transport frem til de flotte resultater, vi har opnået de seneste år. Og jeg er glad for, at det kunne lade sig gøre at finde nogen i egne rækker, siger han og uddyber:

- Hvis den nye ledelse var kommet udefra, er det ikke sikkert, de havde synes, det var så fedt, at jeg blev ved med at komme her. Men jeg er ikke helt færdig med at arbejde; jeg kan ikke gå fra at arbejde 24-7 365 dage om året, til slet ikke at lave noget. Heldigvis ville alle gerne have, at jeg fortsat skulle være en del af dagligdagen, så det er jeg dybt taknemmelig for.

Den daglige drift af virksomhedens forskellige afdelinger falder på Thomas Bass, der skal stå for Eksport, Materiel og Værksted, samt Brian Refsing, der får ansvaret for Indenrigs og Lager – de to har været i virksomheden i henholdsvis 18 og 16 år. Jørgen Poulsen fortsætter som formand i virksomhedens bestyrelse.

Kommenter på artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078