23948sdkhjf

Ikea skyder millioner i dansk logistikfirma

Den svenske saml-selv-kæmpe Ikea har investeret et tocifret millionbeløb i den danske logistikvirksomhed Mover.

Mover, der bygger på samme koncept som Uber, er et fællesskab af chauffører og vognmænd, der varetager fragtopgaver for private og erhvervskunder, og virksomheden skal ifølge avisen være rygraden i Ikeas logistik, når der skal transporteres varer fra varehuse til den enkelte forbruger.

- Ikea kommer til både at kunne styre kundeoplevelserne og samtidig se, hvor mange minutter, det skal tage at få en to-personers sofa til kantstenen i Ringsted versus op på 4. sal på Østerbro. Og hvordan de mest effektivt får transporteret kundens brugte sofa med retur, fortæller administrerende direktør i Mover, Martin C. Hansen.

- Med løsningen kan Ikea source på tværs af køretøjer, interne og eksterne vogne, samtidig med at de får den mest effektive transport på hver eneste ordre. Det sparer masser af ressourcer, kørte kilometer og dermed CO2, tilføjer Martin C. Hansen.

Systemet skal desuden rulles ud i en række andre europæiske lande over de kommende 12 måneder, og investeringen fra den svenske møbelgigant betyder, at Mover vil være i stand til at optimere virksomheden, der blev grundlagt i 2016.

Læs også: Ikea-chauffør kræver millionerstatning

- Vi får nu en noget større muskel til at erobre markeder i andre lande, når vi kommer ud på ryggen af Ikea. Vi kommer til at lære en masse af en af de førende globale spillere inden for bæredygtighed i byer og skal støtte Ikeas vision om 100% fossilfri leverancer i 2025, siger Martin C. Hansen, og fortsætter:

- Vi skal mande op, så vi kan ekspandere i korrekt tempo. Investeringen giver ro og ressourcer til at tiltrække de nødvendige spidskompetencer, der er nødvendige for at realisere så kraftig vækst, som nu ligger foran os. Det giver nogle spændende muligheder for virksomheden og for alle vores medarbejdere.

Investeringen sker igennem Ingka Investments, som er et af de selskaber, som ejer Ikea. Stifterne, Martin C. Hansen og Oliver Kaszas, beholder tilsammen aktiemajoriteten i selskabet efter Ikeas investering.

Ikea benytter allerede Movers modulerbare softwaresystemer til leverancer i hele Danmark. Mover og Ikea har samarbejdet om at udvikle systemerne, så de dækker Ikeas behov for kontrol og fleksibilitet i det hurtigt udviklende retailmarked.

- Vi har allerede set, at Movers løsning nærmest øjeblikkeligt øgede transparens og præcision i vores leveringer, og betød lavere omkostninger. Det er et vigtigt skridt fremad for Ikea Retail til forbedret last-mile-delivery til vores kunder, og det hjælper med at levere på vores kundeløfte samtidig med, at vi reducerer vores miljøbelastning, siger Marcus Baumgartner, Customer Fulfilment Manager i Ingka Group.

Læs mere om: IKEA
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094