23948sdkhjf

Masser af nyheder fra Krone

Selv om IAA har aflyst årets transportmesse i Hannover, aflyser Krone ikke sine nyheder. De blev præsenteret ved et pressemøde i Nordtyskland for 14 dage siden.


TRAILER - Smarte teknologier. Det er kodeordet for de nyheder, som den tyske trailerproducent Krone præsenterer i år, og som skulle have været omdrejningspunktet for virksomhedens deltagelsen på transportmessen IAA Nutzfahrzeuge i Hannover,Messen er aflyst på grund af corona-pandemien; men nyhederne er ikke aflyst. De blev præsenteret i starten af september ved et internationalt pressemøde på Krones hovedkontor i Werlte i Nordtyskland.

Nye Box Liner

En af de senere års nyheder fra Krone er den bevægelige bagende på containerchassiserne, Traction Rear. Den gør det muligt at placere containeren længere fremme på chassiset, så man får mulighed en øget vægt på den femte aksel - udover at man også får en bedre trækkraft og større køresikkerhed.

I år kommer der en særlig letvægtsudgave, Box Liner eLTU 40 Light, med en egenvægt på kun 4,2 ton. Den kommer også i en eLTU 50-udgave, hvor man kan køre med 2 x 20 fods containere eller en 10 og en 40 fods container. Den kan også tage 30 og 45 fods containere.

Systemet med den bevægelige hæk findes allerede i versionerne eLTU60 og eLTU70. De er blevet rigtig godt modtaget af markedet. Det er forventningerne til eLTU40 Light og eLTU50 også.

Forbedret køletrailer

Krone har også forbedret en række detaljer på sin køletrailere, Cool Liner-serien. Blandt andet tilbyder man en ny foldbar parerplade/beskyttelsesplade, som er let at folde ud til siden og nemme, når traileren skal rengøres indvendigt.

Belysningskonceptet er også ændret. I fremtiden vil Krone kun anvende LED-lys inde i kølekassen. Bagpå vil et nyt bremselys forbedre trafiksikkerheden. Der er også mulighed for at tilvælge blinkende sidemarkeringslys. Der er også udviklet en ny dørtætning, som både øger tætheden og letter døråbningen. Endelig har Krone fornyet køretraileren med nogle nye surringsskinner.

Helt ny Profi Liner

Krone har fuldstændigt redesignet sin allround-trailer, Profi Liner’en. Der er sket ændringer i frontvæggen, overbygningen, gulvet, lastsikringen og bagdørene. Krone bruger nu et svejset stigeramme design til chassiset med langsgående bjælker og profilerede tværbjælker. Det gør det muligt at bruge mindre bundplader, hvilket igen gør reparationer lettere. Den nye Krone Profi Liner kan godkendes i henhold til EN 283 til gaffeltruck-akselaster op til 8 ton, hvor standarden ellers er 7 ton).

Profi Liner er som standard udstyret med en hævet gulvkonstruktion foran. En beskyttelsesplade i krydsfiner på frontvæggen sikrer ekstra beskyttelse og stabilitet.

Krone har optimeret bærepladen i det bageste område. Takket være brugen af et specielt klæbemiddel og bøje bagpladen ned mod kanten, er gulvet forsynet med maksimal beskyttelse, selvom køretøjet ofte læsses og losses bagfra.

Underkørselsbeskyttelsen og belysningsbeslagene er nu fremstillet som individuelle komponenter, der hurtigt kan udskiftes i tilfælde af beskadigelse. Der er også buffere bagtil. De giver mulighed for nemt at reagere på skiftende rampe-størrelser og hurtig udskiftning eller eftermontere af bufferne.

Der er også nye bagdøre med fuldt galvaniserede komponenter og en forbedret dørtætning. Den bageste stolpeforbindelse er redesignet og har nu har huller til tværbinding som standard.

Kan udvide bagende

Mega Lineren, som er Krones volumentrailer, kan udvide sin bagenden. Bredden kan øges med 1.000 mm (500 mm i hver side), så den samlede bredde kan øges til 3.480 mm. Det gør det muligt hurtigt og nemt at losse og læsse overdimensioneret last.

Ligesom med den nye Profi Liner introducerer Krone også i Mega Lineren det nye chassis-koncept med langsgående bjælker og profilerede tværbjælker. Den får også den nye underkørselsbeskyttelse og belysningskoncept.

Mega Lineren kan udstyres med Comfort-udstyr, der omfatter en hurtigudløser til både presenningen og det hydraulisk løftetag.

Sidst men ikke mindst vejer Mega Liner nu kun 6.400 kg trods gardinerne og den stabile frontvæg og bagportal af stål. Det gør den til førende blandt sine konkurrenter.

Se nyhederne på nettet

For at kompensere for de aflyste messer vil Krone gøre noget ekstra ud af deres hjemmeside, hvor man vil præsentere alle årets nyheder på et særligt "highlight-websted" og gøre det på en personlig måde.

Webstedet vil starte med en personlig velkomsthilsen fra ejeren Bernard Krone, lige som han ville have gjort det på IAA-messen.

Nyhederne præsenteres også på en personlig måde. Der sørger Harald Schäfer for. Han er kendt som programleder for Krone TV.

- Vi har virkelig forsøgt at overføre Krone-ånden til vores websted, siger Stefan Oelker, der er Krones marketingchef.

- De enkelte præsentationer suppleres med info-felter og mulighed for at downloade dokumenter, så man ikke går glip af de nødvendige faktiske oplysninger.


Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095