23948sdkhjf

Ny Iveco Stralis til Thy

Vognmand Jan Olesen kan nu fejre 25-års Iveco-jubilæum

Morup Mølle Vognmandsforretning i Thy har netop opgraderet vognparken med en helt ny Iveco Stralis fra Thybo Biler.

Bilen afløser en 17 år gammel Iveco, som har rundt de to millioner km.- Den gamle bil har kørt godt og stabilt i alle årene, så det var naturligt at fortsætte med Iveco, forklarer Jan Olesen, indehaver af Morup Mølle Vognmandsforretning.

- Iveco-modellerne er meget driftssikre, og Thybo Biler yder altid en rigtig god service.

- Vi er en meget lokal vognmandsforretning, der lægger vægt på at levere som aftalt til kunderne. Eller som vores slogan siger: Levering til tiden. Det er derfor afgørende, at bilerne er driftssikre, så vi ikke risikerer, at kunderne pludselig skal stå og vente, fordi vi ikke kan være der til den tid, der er aftalt.

Gennem de seneste 25 år har Jan Olesen kun haft Iveco-lastbiler. Firmaet har base i Morup Mølle i Thy og råder over fem lastbiler i alt.

Ligesom de øvrige lastbiler er den nye også leveret af Thybo Biler i Thisted, som firmaet har samarbejdet fast med de seneste 30 år.

Kører med muslinger

Morup Mølle Vognmandsforretning servicerer primært håndværkere, entreprenører, landmænd og industrivirksomheder i Thy. Opgaverne omfatter alt fra kranarbejde og transport af flyttegods til flytning af korn med suge- og blæseanlæg samt fragt af muslinger.

Virksomheden udfører også en række andre opgaver som fx salg og levering af sand, grus, granit, træflis m.m. samt kørsel af pallevarer med truck og arbejde med gummiged.

Opgraderet drivline

Den nye Iveco Stralis er leveret med en stærk 570 hk euro6-dieselmotor og opbygget til at kunne lidt af hvert med kran til op mod 33 tons samt hejs.

Drivlinen i den nye model er derudover komplet rekonstrueret fra motor til dæk med fokus på både produktivitet og effektivitet. Det betyder blandt andet en ny elektrisk og elektronisk arkitektur, en ny transmission samt ny bagaksel og affjedring.

Derudover rummer lastbilen den nyeste generation af GPS-funktioner og specifikke egenskaber til at forbedre effektivitet, brændstoføkonomi og bæredygtighed.

Endelig er bilen indrettet med plys indvendigt for at markere, at det nu er 25 år siden, at Morup Mølle Vognmandsforretning begyndte at køre Iveco.

Mange forskellige opgaver

- Det er en model til universel brug, der egner sig rigtigt godt til de mange forskellige opgaver, som Morup Mølle Vognmandsforretning udfører; men den har også en del at leve op til, for den erstatter en bil, der har kørt omkring to millioner km med samme drivline gennem alle årene, understreger indehaver af Thybo Biler Henning Mikkelsen til slut.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093