23948sdkhjf

Viggo Petersens Eftf. drifter sig til vækst

Viggo Petersens Eftf. i Taastrup har i det seneste regnskabsår præsenteret en vækst i den primære drift på 1,9 mio. kr. Samtidig er resultatet før skat steget fra 2,7 mio. kr. i 2018 til 3,3 mio. kr. i 2019.

En stor del af den økonomiske vækst skal findes i den optimering, virksomheden har gennemført de senere år. Herunder især gennem et lean-projekt, der har betydet store forandringer i driften af virksomheden. Også selvom ”det ikke er lean på Toyota-niveau”, som vognmand Kristian Skov Petersen udtrykker det.

- Vi har haft et firma indover, der har lært os at arbejde med lean, men det har hele tiden været på et niveau, hvor vi kunne se os selv i øjnene, siger han, og fortsætter:

- Det har selvfølgelig kostet nogle penge at hyre de her konsulenter og lean-eksperter ind, men til gengæld har det været et projekt, hvor vi kunne begynde at se effekterne med det samme. Og det har været vigtigt, at vi fik nogen eksterne ind, der hele tiden har holdt os til ilden i processen, for det er så nemt bare at gå i drift.

Bruger stadig fingerspidsfornemmelse

Arbejdet med de nye lean-tiltag betyder, at Viggo Petersens Eftf. er begyndt at indsamle Big Data, som det hedder på moderne managementsprog, og det har givet et nyt indblik i forretningen og dens mange processer. Men Big Data kan ikke drive virksomheden alene.

- Big Data skal ikke styre virksomheden, for hvis ikke du har købmandskabet og fingerspidsfornemmelsen, så kan dine data være nok så imponerende. Big Data skal udelukkende understøtte den fornemmelse, du har. Det har altid været vores kæphest i firmaet, at vi ville bruge data så meget som muligt, nu er det bare blevet mere struktureret, siger Kristian Skov Petersen.

Et andet sted, hvor lean-arbejdet gør sig tydeligt bemærket, er i virksomhedens udgifter.

- I år har vi en forbedring på omkostninger til skader, som er helt tydeligt. Samtidig er vi blevet færre ansatte på funktionærsiden, og det skyldes, at mange af de ting, vi før i tiden sad og rodede med flere dage efter for at følge op på, de er nu løst rigtigt i første omgang.

Millionindtjening i vente

Kristian Skov Petersen har en forventning om, at virksomheden de næste fem år kan hente en million kroner om året på den fortsatte effektivisering. Og corona-krisen har ikke sat nogen kæp i hjulet på den plan – tværtimod:

- Vi har haft ekstremt meget at lave under coronakrisen, fordi vi har leveret mere til private. Hvis man ser på fragtmarkedet generelt, så har det i København været på lavt blus, fordi restaurationerne har været ramt af lukninger, men andre steder har der været en forøgelse af forbruget ved hos Hr. og Fru Danmark. Det betød, at vi måtte løbe ekstra hurtigt for at følge med, og blev nødt til at sætte fem ekstra biler på vejene, fortæller Kristian Skov Petersen.

Det er også medvirkende til, at ledelsen hos Viggo Petersens Eftf. har is i maven, krise til trods.

- Vi føler os godt rustet til de kommende år, siger Kristian Skov Petersen.

Viggo Petersens Eftf.
mio. kr. 2019 2018
Bruttofortjeneste 76,4 76,5
Resultat af primær drift 4,5 2,6
Resultat før skat 3,3 2,7
Årets resultat 2,1 2,2
Balancesum 94,1 98,4
Egenkapital 31,4 29,3
Antal ansatte 151 161
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2019.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078