23948sdkhjf

Drømmejob med forvogn – og snart trailer

Elevtiden er et højdepunkt for unge, der tager chaufføruddannelsen på Dekra Erhvervsskole og lærer at mestre køretøjer, der har fascineret dem siden barndommen. Mathias Bjerregaard Grevsen er en af dem.

Når én drømmeuddannelse må droppes, er det godt at have en anden klar i baghånden.

- Jeg havde to drømme: Jeg ville være IT-supporter eller køre lastbil, for jeg har elsket at køre i bil, siden jeg var helt lille. Da jeg valgte at droppe ud af uddannelsen til IT-supporter, vidste jeg med det samme, at jeg skulle gå videre til chaufføruddannelsen, siger 20-årige Mathias Bjerregaard Grevsen.

I lære som chauffør

Han er nu godt i gang med chaufføruddannelsen i godstransport, som han startede på hos Dekra i august 2019.

- Som lærling kommer jeg ud at køre mange forskellige ture. Det længste jeg har været væk er Nørre Alslev på Falster. Lige nu kører jeg med forvogn, men når jeg har taget CE, kan jeg også køre med trailer. Det glæder jeg mig virkelig til. Jeg pusler stadig lidt med IT i min fritid for at holde den interesse vedlige, men jeg er glad for, at det endte med chaufføruddannelsen, siger Mathias Bjerregaard Grevsen.

Den aspirerende chauffær skal snart til at tage kørekort til lastbil med hænger, og er startet i lære som chauffør hos M. Nørgaard-Larsen i Køge

Den helt rigtige læreplads

På Dekra Erhvervsskole bruges der mange ressourcer på at hjælpe eleverne med at finde lærepladser. En ny årgang på 70 elever startede i august, og arbejdet med at finde lærepladser til de nye elever er allerede godt i gang. Dekra Erhvervsskole forventer, at der igen til januar bliver et stort optag på uddannelsen.

Mange vognmænd påtager sig et stort medansvar for udviklingen af fremtidens danske transportbranche ved kontinuerligt at tage nye lærlinge. Men der er brug for, at endnu flere kommer med, påpeger chefkonsulent hos Dekra Erhvervsskole, Jan Brochdorf.

- Over 50 pct. af alle chauffører er over 50 år, og der er derfor brug for nye unge chauffører. Dekra Erhvervsskole kan levere motiverede og veluddannede unge mennesker, der virkelig brænder for chaufførfaget. Hvis vi kan få flere transportvirksomheder til at bakke op og tage lærlinge, kan vi på sigt skaffe Danmark alle de nye, unge faglærte chauffører, som branchen efterspørger, siger Jan Brochdorf.

Artiklen er en del af temaet Fremtidens Chauffør.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093