23948sdkhjf

3F: Transportgigant møder Kurt Beier i retten

OPDATERET MANDAG 12/10: Artiklen er opdateret med en kommentar fra Karsten Beier

Speditørkoncernen NTG og Kurt Beier Transport A/S skal mødes i retten i både Danmark og Tyskland for at afgøre en strid om et økonomisk mellemværende. Det skriver Fagbladet 3F, som ikke er lykkes med at få en kommentar til sagen fra Karsten Beier, der er direktør for Kurt Beier Transport.

Den første retssag er berammet til at foregå i november i Retten i Kolding. Her vil Kurt Beier Transports behandling af filippinske chauffører være det centrale omdrejningspunkt.

- Vi anser Kurt Beier Transports behandling af chaufførerne som en grov misligholdelse af vores kontrakt, som vi under ingen omstændigheder kan eller vil acceptere, siger Jesper Petersen, Head of Road & Logistics for NTG, til 3F.

Han fortsætter:

- Vi ophævede derfor kontrakten - og vi kommer ikke til at samarbejde med Kurt Beier Transport igen, siger Jesper Petersen uden at kunne gå i detaljer om det økonomiske mellemværende.

Tager skarp afstand

Den anden retssag foregår i Tyskland, hvor NTG har fremsat et erstatningskrav relateret til virksomhedens udbetaling af løn til en række af Kurt Beier Transports filippinske chauffører.

- Det er korrekt, at vi i denne sag helt ekstraordinært har valgt at udbetale den manglende løn til en række filippinske chauffører, som Kurt Beier Transport retteligt burde have betalt til chaufførerne, siger Jesper Petersen og fortsætter:

- Vi tager skarpt afstand fra den behandling, som Kurt Beier Transports chauffører blev udsat for. Vi har aldrig og vil aldrig acceptere sådanne handlinger, siger han.

Også for retten i maj

De to retssager er ikke de eneste, som involverer Kurt Beier Transport.

Som skrevet tidligere på ugen i Transportmagasinet, har Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi rejst tiltale mod både selskabet og ledende personer for overtrædelse af blandt andet udlændingeloven og straffelovens § 286, der omhandler åger af særligt grov beskaffenhed.

Sagen er berammet til maj 2021 ved retten i Sønderborg.

Karsten Beier på Linkedin: - Vi har stævnet NTG

Transportmagsinet forsøgte allerede torsdag at indhente en kommentar fra Karsten Beier, administrernede direktør i Kurt Beier, men han har ikke svaret på vores henvendelser.

Fredag har Karsten Beier kommenteret sagen i et opslag på det sociale medie Linkedin:

"Kurt Beier Transport A/S har stævnet NTG i både Danmark og Tyskland med samtlige gode kort på hånden. Det fik vi belyst ved retten i Landgericht Arnsberg den 8. August 2020," skriver han, og fortsætter:

"Det er et faktum, at det er os, der har stævnet NTG for manglende betaling for ydelser købt hos os, og at vi har vundet sagen i Tyskland. Den danske version af den sag kommer for retten i november. Her er det også os, der har stævnet NTG. For ikke at betale for transport, som vi har udført for dem."

Artiklen er en del af temaet Kurt Beier-sagen.

Kommenter på artiklen (2)
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.093