23948sdkhjf

Ny Scania G450 til Vrå

For Morten Rasmussen fra vognmandsfirmaet Bendt Søndergaard ApS kunne Scania-bilerne lige så godt hedde Stiholt.

Vognmandsfirmaet Bendt Søndergaard ApS i Vrå har netop modtaget en ny Stiholt G 450-trækker. Nej, det er ikke en skrivefejl. Vognmandsfirmaet Bendt Søndergaard ApS i Vrå i Vendsyssel lægger så meget vægt på serviceniveauet hos deres lastbilleverandør, at navnet Stiholt lige godt kunne have stået på fronten af de 10 nye lastbiler, som er blevet leveret over de sidste par år. Og så alligevel ikke, for selvfølgelig spiller det ind, at Stiholt netop forhandler Scania.

- Vi transporterer omkring 2,3 millioner slagtesvin og -søer om året fra nordjyske svineproducenter til Danish Crowns slagterier, og det er altså "just-in-time" transporter med streg under "in-time", fortæller Martin Rasmussen fra Bendt Søndergaard.- Vi har faste lossetider på slagterierne. Derfor er det afgørende, at vi er der til tiden. Her er kombinationen af Stiholts serviceniveau og Scania’ernes driftssikkerhed afgørende, fastslår han.

Twin-steer trækker

Den seneste Scania G 450 A6x2/4 er den 10. og foreløbig sidste i en ordre på netop 10 Scania twin-steer sættevognstrækkere, som vognmandsforretningen har fået leveret inden for de sidste par år.

- Vi råder over 28 vogntog, og 27 af dem er trækker/trailerkombinationer til transport af slagtesvin og -søer. Vi har et enkelt forvogn/hængertræk til transport af kreaturer.

- Hovedparten er én-mands betjente biler, der kører ca. 100.000 km om året, mens ni af dem er to-mands betjente, der runder 150-160.000 km om året.

- Det giver et stabilt udskiftningsbehov, og vi foretrækker helt klart kombinationen af Stiholt og Scania, fastslår Martin Rasmussen.

Med lav chassishøjde

Scania-trækkerne er alle specificeret med meget lav chassishøjde og lavprofildæk, så den indvendige læssehøjde i de avancerede grisetrailere kan blive så stor som muligt.

Bilerne er alle udstyret med en meget brændstoføkonomisk drivline med 6-cyl. DC13-rækkemotor på 450 hk/2.350 Nm, 14-trins GRS905-gearkasse med to krybegear samt enkeltreduceret R780-bagtøj med differentialespærre. Med i den seneste portion af nye Scania-trækkere har Bendt Søndergaard også investeret i nye 3-akslede Finkl grisetrailere med tre dæk.

- Vi har tegnet 8-årige serviceaftaler med udvidet drivlinedækning på de nye trækkere. Det betyder, at især Stiholt i Aalborg og Sæby har ansvaret for at holde trækkerne i topform, mens vi bruger en lokal smed til servicering og evt. reparation af trailerne, forklarer Martin Rasmussen.

Kan godt få gode chauffører

At den store grisetransportør foretrækker Scania, har også noget med rekruttering af chauffører at gøre.

- Vi har øget vores aktiviteter i de senere år og kan godt skaffe gode chauffører. Det sker mest ved mund-til-mund metoden i chaufførkredse, og her skader det bestemt ikke, at vi råder over moderne grej som Scania-trækkere af den nye generation og avancerede Finkl-grisetrailere.

- Det sætter både vores mangeårige og de nyankomne chauffører stor pris på, slutter Martin Rasmussen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078