23948sdkhjf

Nu kan man køre på CO2-kompenseret brændstof

Danske transportvirksomheder får nu mulighed for at CO2-kompensere det brændstof, de tanker, gennem bevarelse af truet skov og træplantning.

Alle danske virksomheder og kommuner kan nu køre på CO2-kompenseret brændstof, når de tanker hos Shell - uanset om de tanker lastbilen, bussen, gummigeden eller traktoren.

Som det første energiselskab herhjemme har DCC Energi, der driver Shell-tankstationerne, lanceret muligheden for at CO2-kompensere brændstofforbrug. Det sker via CO2-kreditter fra store naturprojekter, som Shell har investeret i. Projekterne, der er certificerede under internationalt anerkendte standarder, forebygger skovrydning og genplanter skov i eksempelvis i Peru og Indonesien.- Mange transportvirksomheder har endnu ikke mulighed for at udskifte vognparken med for eksempel et eldrevet alternativ. Her er CO2-kompensering af brændstoffet en mulighed for at gøre noget i forhold til ens udledning her-og-nu, forklarer Christian Heise, adm. direktør i DCC Energi.

- Derfor giver det god mening at introducere CO2-kompensering af brændstof som en ny mulighed for både virksomheder og private bilister.

Første kunde er i gang

Transportvirksomheden Kaj Madsen Fjelstrup A/S i Kolding har sammen med DCC Energi valgt at CO2-kompensere sit forbrug af diesel i Danmark. Med over 270 lastbiler og et årligt forbrug af cirka 7,5 millioner liter diesel herhjemme er det en af de toneangivende transportører, som nu udnytter de nye muligheder.

- Det er nyt, at vi kan køre på CO2-kompenseret diesel. Vi arbejder allerede målrettet med at optimere vores transporter og minimere miljøbelastningen fra vores mange, store lastbiler, siger Jens Andersen

- På årsbasis vil vi kompensere cirka 24.000 ton CO2, forventer han

Gælder i hele Europa

- Alle køb af Shell brændstof, som virksomheder lægger hos DCC Energi, kan blive CO2-kompenseret, fortæller Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi.

- Får man brændstof leveret til hjemmetank sker det efter aftale med vores sælgere. Tanker man brændstof på vejen med sit erhvervskort, skal man lige tilmelde sig ordningen online eller kontakte os.

- Derefter sørger vi for, at alt køb af brændstof via brændstofkortet både herhjemme og på Shell tankstationer i hele Europa er dækket ind, siger Søren Møller Maretti, retaildirektør i DCC Energi.

Afhængig af produkt koster det mellem 15 og 18 øre ekstra pr. liter inkl. moms alt efter, om man tanker diesel, GTL eller benzin.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062