23948sdkhjf

Særtransporter: Færdselsstyrelsen kigger på løsning

Færdselsstyrelsen skriver til ATL, at man er i dialog med Rigspolitiet på baggrund af sagsbehandlingstiderne for særtransporter.

”Færdselsstyrelsen vil i den forbindelse se nærmere på, om de nuværende udfordringer med forlængede sagsbehandlingstider giver anledning til at ændre reglerne for udstedelse af særtransporttilladelser”, skriver styrelsen.

I samme svar antydes det dog, at der kan gå længere tid, før en løsning er på plads.

”Det er ikke muligt at give en tidshorisont på, hvornår eventuelle nye regler kan træde i kraft, da det afhænger af, hvad der er behov for at undersøge inden en given regel kan ændres. Derudover vil et udkast til nye regler skulle sendes i fire ugers offentlig høring, hvor interesserede parter kan sende deres bemærkninger til ændringerne”, skriver Færdselsstyrelsen.

ATL og DI Transport har opfordret transportministeren og justitsministeren til at gribe ind nu og ændre bekendtgørelsen om særtransporter. De to organisationer var medunderskrivere på et brev, der blev sendt til ministrene i forrige måned, men siden er problemet blevet endnu mere akut.

"Virksomhederne står i en meget alvorlig og akut situation, som kræver øjeblikkelig handling. Vi må hurtigst muligt tilbage til den situation, vi havde før politiet ændrede procedure for sagsbehandlingen", siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Kilde: ATL

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.187