23948sdkhjf

DTK Group søsætter nyt forretningsben: - Det er et naturligt skridt

Transportkoncernen DTK Group tilføjer endnu et ben til forretningen med stiftelsen af et nyt selskab under navnet DTK Air & Sea.

Det fortæller administrerende direktør i DTK Group Steen Sørensen til Fremtidens Logistik.

- På samme måde som med vores andre forretningsgrene, får vi med DTK Air & Sea øget netværket og får mulighed for at lave mere krydssalg på tværs af koncernens selskaber. Det giver en større aktivitet ude hos kunderne, når vi kan tilbyde en bredere palette af ydelser, og det bidrager positivt til den vækstrejse, som vi er på, siger han.

Ifølge erhvervsstyrelsen er selskabet stiftet 9. oktober 2020, med en bestyrelse bestående af formand Susanne Dalsgaard Provstgaard, Thomas Svejstrup Boch-Lips og Steen Sørensen. Men selvom selskabet er sprit nyt, så er ideen langt fra taget ud af den blå luft.

- Det har været en tanke længe, at vi gerne ville satse på sø- og luftfragt. Vi har efterhånden en stor kundeportefølje, som også efterspørger ydelser indenfor det her segment, og derfor synes vi, det er naturligt at tage det med, når vi skal forsøge at lave nogle helhedsløsninger, siger Steen Sørensen, og fortsætter:

- På den måde kan vi både tilbyde logistik, toldservice og internationale transporter på land, til vands og i luften. Derfor passer det ind i den samlede strategi for gruppen, fordi vi ser et potentiale såvel internt som eksternt.

Ikke skræmt af markedsuro

Selvom der under coronakrisen har været en del usikkerhed omkring markedet for luftfragt, herunder med store volumener og stort set ikkeeksisterende kapacitet, men DTK Group holder sig ikke tilbage.

- Det er ikke noget, der skræmmer os. Vi har i juni etableret et selskab i Storbritannien, og den investering er foretaget på trods af usikkerhederne omkring Brexit. Der er markedsuro og turbulens hele tiden, men vi tror på, at når man kan levere god service og et godt produkt, så er der også en efterspørgsel på det, siger han, og tilføjer:

- Skulle vi sidde og vente på, at tingene bliver mere stabile, så kommer vi aldrig nogen vegne.

DTK Group har drejebogen klar for, hvordan opstarten af det nye forretningsben kommer til at foregå.

- Vi har først og fremmest en platform, som vi bruger til alle nye selskaber, som omfatter IT-løsninger, økonomi og indkøb, men vi har også en stor portefølje af eksisterende kunder, som vi har god dialog med. Det er nemmere at komme i dialog om nye opgaver, når man allerede har foden indenfor, fortæller Steen Sørensen.

Han vil ikke løfte meget af sløret for, hvordan forventningerne er til det nye selskab på nuværende tidspunkt.

- Nu skal de først og fremmest godt i gang, og det hjælper vi dem med. Så skal de bare stille og roligt etablere fodfæste og ind på en stabil kurs, ligesom vi har set med vores andre selskaber, siger Steen Sørensen.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078