23948sdkhjf

ATL glæder sig over udmelding om særtransporter

Lige nu ligger der 718 ansøgninger og venter på at blive behandlet hos politiet i Greve, som behandler alle ansøgninger om særtransporter øst for Lillebælt. Dertil kommer 80 sager, der er i høring hos kommunerne. Det oplyste justitsminister Nick Hækkerup på et samråd i folketingets transportudvalg onsdag eftermiddag.

Men ifølge ministeren vil bunken med ubehandlede ansøgninger blive betragteligt mindre i den kommende tid. Politiet kan nemlig behandle ansøgningerne uden at sende dem i høring hos kommunerne.

- Derfor bør man kunne vende tilbage til en relativt smidig behandling af sagerne fra nu, sagde Nick Hækkerup på samrådet.

Store økonomiske tab

Udmeldingen vækker glæde hos DI Transport og ATL. Siden august er ventetiden på at få behandlet en ansøgning om at køre særtransport vokset til omkring tre uger. Det har ført til store økonomiske tab hos transportvirksomhederne og i byggebranchen.

- Virksomhederne står i en meget vanskelig situation. De aner ikke, hvornår de kan få flyttet en stor entreprenørmaskine eller dele til et byggeri. Det har ført til tabt omsætning og store forsinkelser. Så det er på høje tid, at myndighederne forbedrer sagsbehandlingen, siger Lars William Wesch, direktør i ATL.

Forsinkelserne opstod, da politiet tidligere på året gik over til at håndhæve særtransportbekendtgørelsen præcis efter ordlyden. Det betød, at vejmyndighederne – i de fleste tilfælde kommunerne – skulle høres i forbindelse med hver eneste særtransport. Den ændring af praksis var hverken politiets sagsbehandlere eller kommunerne forberedt på.

Bunken af sager skal ned

For et par uger siden sendte Færdselsstyrelsen en ny vejledning ud. I den står, at politiet ikke behøver at forhandle med kommunerne i forbindelse med hver eneste tilladelse. Politiet kan nøjes med at indgå generelle aftaler. 

I første omgang førte det ikke til en ændring af praksis. Men den kommer nu. På samrådet sagde Nick Hækkerup, at politiet hurtigst muligt vil forhandle med kommunerne om den generelle praksis.

- Mens forhandlingerne foregår, kan politiet behandle ansøgningerne uden forudgående høring, sagde han. 

Rigspolitiets Nationale Færdselscenter mødes i næste uge med de to politikredse, som står for tilladelserne til særtransporter, for at få afklaret, hvordan man kan komme af med bunkerne af ubehandlede sager. 

- Vi vil holde et skarpt øje med, hvordan det går. Efter justitsministerens udmelding bør vi hurtigst muligt komme tilbage til normale tilstande, siger Lars William Wesch.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125