23948sdkhjf

SDK opkøber Freja Transport & Logistics

Jørgen J. Hansen sælger 75 pct. af aktierne i Freja Transport & Logistics til SDK A/S.

Det skriver Børsen.

Freja-brandet kommer til at leve videre under SDK-ejerskabet, hvilket har været vigtigt for Jørgen J. Hansen.

- Hvis jeg kun skulle tænke på penge, kunne vi givetvis have lavet en exit, der var væsentligt mere indbringende. Men for mig var det vigtigt at tænke på de mennesker, der har været med til at bygge virksomheden op i de 35 år. Der ligger også meget værdi i navnet og brandet Freja, som står for ordentlighed på alle parametre, siger Jørgen J. Hansen til Børsen.

Ingen af parterne ønsker at oplyse salgsprisen, men Freja Transport & Logistics havde i 2019 en omsætning på 3,3 mia. kr. Samlet set kommer fusionen til at betyde, at koncernen råder over flere end 1300 ansatte på mere end 50 lokationer, og ikke mindre end 3000 trailere på vejene.

SDK Group ejes af familien Østergaard-Nielsen og har en lang historie inden for transport og logistik. I spidsen står Torben Østergaard-Nielsen, som ifølge Børsen er den sjetterigeste i Danmark. Virksomheden blev grundlagt i 1876 under navnet Julius Mortensen Shipping. Mange år senere blev netop denne forretning den første i USTC-ejer Torben Østergaard-Nielsens portefølje.

USTC, som har hovedkontor i Middelfart, er et globalt konglomerat med over 2.500 ansatte fordelt over mere end 100 kontorer i 33 lande. I det seneste regnskabsår havde USTC en omsætning på 76 mia. kr.

Jørgen J. Hansen og familien beholder selv 15 pct. af aktierne og får plads i virksomhedens bestyrelse. De sidste 10 pct. af aktierne er fordelt på ledende medarbejdere.

Kilde: Børsen

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078