23948sdkhjf

El-lastbiler på byggepladsen

Entreprenør skal teste en elektrisk Volvo FM og en FMX

Den svenske virksomhed Swerock skal teste to elektriske Volvo-lastbiler i entreprenørmiljøet. Der er tale om en Volvo FM med betonmikser og en Volvo FMX med kroghejs.

Den el-drevne Volvo FM skal levere beton til Swerocks kunder på byggepladser i byområder, mens den el-drevne Volvo FMX med kroghejs primært vil blive brugt i større infrastrukturprojekter og anlægsarbejde i byer.

Swerock er en af Skandinaviens største leverandører af materialer og tjenester til byggebranchen med over 360 stenbrud og 60 betonfabrikker.

- Lastbiler i anlægsbranchen skal som regel være mere kraftige og robuste end i mange andre segmenter, og eldrevne lastbiler er ingen undtagelse, siger Jonas Odermalm, der er chef for Electromobility hos Volvo Trucks.

- Vores løsninger skal imødekomme kravene om høj produktivitet og driftstid; men de skal også give alle de fordele, man får med en elektrisk drivline, såsom reducerede emissioner og mindre støj. Dette kundesamarbejde er vigtigt i udviklingsprocessen.

Formålet med projektet er at vurdere, hvordan el-drevne lastbiler kan bruges til at øge effektiviteten og reducere klimapåvirkningen. Ud over at analysere selve køretøjernes resultater vil testene også undersøge det overordnede økosystem inden for elektromobilitet for at finde ladeløsninger, der følger med produktivitetskravene. Fordelene ved eldrevne køretøjer i bymiljøer bliver målt i form af støjsvag transport, sikkerhed på byggepladsen og chaufførkomfort.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078