23948sdkhjf

Ny vejledning på plads for vognmænd og chauffører i Nordjylland

Flere møder mellem branchen og Transportministeriet har i løbet af dagen bragt præciseringer og opklaringer med sig, så vognmænd og chauffører ved, hvad der gælder for transporter i, til, fra og gennem Nordjylland og de syv berørte kommuner fra i dag.

DTL indgår i fortsat tæt dialog med myndighederne og den øvrige branche om, hvordan vi sikrer transporterhvervet under de nye alvorlige vilkår, og ikke mindst de helt nødvendige forsyninger af varer til borgerne og erhvervslivet i Nordjylland.

Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL - Danske Vognmænd siger om situationen:

- Der er ingen tvivl om, at regeringens tiltag i Nordjylland er drastiske og vil få store konsekvenser. Lige nu er vi optaget af at sikre, at de danske vognmænd og deres medarbejdere både kan agere korrekt og ansvarligt – men også sikkert. Og på en måde som ikke lægger en række virksomheder i graven.

- Den omfattende nedlukning giver åbenlyst en række hindringer, og i det omfang vognmandserhvervet er tæt knyttet til minkfarmene, er det uhyre vanskeligt at tro, at ikke også transportbranchen vil blive hårdt ramt i denne bølge af Covid-19. Men jeg kan garantere, at vi i DTL-Danske Vognmænd gør vores ypperste for at finde brugbare løsninger for erhvervet i denne dramatiske situation.

Læs den fulde vejledning hos Transportministeriet ved at klikke her.

Grundlæggende retningslinjer:

Godskørsel til, fra og igennem Nordjylland

  • Alt gods kan og bør transporteres uhindret ind, ud, i og gennem de 7 kommuner. I den forbindelse opfordres chauffører dog i særligt grad til at overholde sundhedsmyndighedernes retningslinjer og transportbranchens anbefalinger (link til bilag) og generelt minimere deres ophold inden for de 7 kommuner.

Særligt for chauffører og transportarbejdere bosiddende i de 7 kommuner

  • Generelt gælder, at alle beboere i de berørte kommuner kraftigt opfordres til alene at krydse kommunegrænser, hvis væsentlige og uopsættelige hensyn tilsiger det, herunder varetagelse af kritiske funktioner.
  • For transportarbejdere og chauffører bosiddende i de 7 kommuner bør transportarbejde udelukkende finde sted internt i de 7 kommuner, med undtagelse af de transportarbejdere, der udfører godskørsel af kritisk karakter, herunder transport af fødevarer, forsyninger til dagligevaremarkedet, E-handelsvarer, affald, renovation, levende dyr, foder til produktionsdyr, medicin og værnemidler samt redningskørsel og kritisk vejhjælp
  • Virksomheder opfordres generelt til at udtømme mulighederne for at benytte chauffører fra andre kommuner til transport af gods af kritisk karakter, således chauffører bosiddende i de 7 kommuner udfører mindst muligt transportarbejde uden for de 7 kommuner.
  • Såfremt transportarbejdere bosiddende i de 7 kommuner kører ud af de 7 kommuner, opfordres de til at opholde sig så kort tid som muligt uden for de 7 kommuner, ligesom det gælder den anden vej. I den forbindelse opfordres de i skærpet grad til at overholde alle sundheds-myndighedernes retningslinjer og transportbranchens anbefalinger.

Særligt for virksomheder beliggende i de 7 kommuner

  • Det er fortsat muligt at få leveret gods til og fra virksomheder beliggende i de 7 kommuner. Virksomhederne opfordres til at benytte chauffører, der er bosat uden for de respektive 7 kommuner til at køre gods ind og ud af det geografiske område bestående af de 7 kommuner for at begrænse smittespredning, med mindre godset læsses og losses inden for de 7 kommuner.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125