23948sdkhjf

DTL: På tide at flytninger kommer under fradragsordning

Regeringens midlertidige lempelse af boligjobordningen i 2021 giver privatpersoner mulighed for blandt andet at fradrage op til 6.400 kr. pr. person for serviceydelser. Loftet for serviceydelser hæves til 25.000 kr., og skatteværdien af fradraget øges således til 35 pct. for serviceydelser.

Det vil koste staten ca. 340 mio. kr. i 2021, fremgår det af Finansministeriets beregninger.

Fradragsret for privatflytninger

Men staten kunne passende give indholdet af serviceydelserne et eftersyn og herunder medtage flytteydelser for private, mener DTL’s administrerende direktør Erik Østergaard:

- Som det er nu, er de serviceydelser, der er omfattet af fradragsretten, begrænset til almindelig rengøring, vinduespudsning, børnepasning og almindeligt havearbejde m.m. DTL har flere gange slået på tromme for, at man vil kunne hjælpe det trængte flytteerhverv ved at give fradragsret for privatflytninger. Det er på tide, at denne serviceydelse bliver omfattet af boligjobordningen.

Flyttebranchen er nemlig presset i øjeblikket – både hvad angår erhvervsflytninger og privatflytninger. Boligsektoren, hvad enten det er leje- eller ejerboliger, har oplevet stærke nedbremsninger, og det går naturligvis ud over flytteaktiviteten. Og kunne flytteydelserne komme under boligjobordningen, som det er tilfældet i Sverige, vil det ikke bare hjælpe erhvervet men også forbrugerne, mener Erik Østergaard:

Effekt på sort arbejde i Sverige

- Erfaringerne fra Sverige har vist, at det har en begrænsende effekt på det sorte arbejde, når almindelige forbrugere kan vælge en billig, men skattebetalende, flyttemand frem for baggårdstyper, der ikke har orden i sagerne. Befolkningen har før i pressen stiftet bekendtskab med tvivlsomme flyttefirmaer, der snyder og svindler de private kunder. Det kan vi samtidig forhindre ved, at regeringen giver dette incitament for borgerne til at vælge en virksomhed med orden i tingene, udtaler Erik Østergaard.

DTL’s specialforening Dansk Møbeltransport Forening organiserer i dag ca. 75 flyttevirksomheder.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078