23948sdkhjf

Skraldemænd strejker over tillidsmandsvalg

Siden fredag har en række kommuner i hovedstadsområdet ikke fået afhentet skrald, da chauffører hos renovationsfirmaet Remondis har nedlagt arbejdet i en overenskomststridig strejke. Det skriver A4 Arbejdsliv.

Stridens kerne er valget af tillidsrepræsentant for medarbejderne i Brøndby, Gladsaxe, Rudersdal, Lyngby og Gentofte kommuner.

- Ledelsen i Remondis vil ikke anerkende valget af den person, medarbejderne har udpeget som tillidsrepræsentant. Det er jo ikke normal kutyme, at firmaer gør indsigelse mod en medarbejdervalgt tillidsrepræsentant, men det har de ret til i overenskomsten, siger fællestillidsrepræsentant Bjørn Lütjens til A4 Arbejdsliv.

Remondis A/S er gået videre med sagen og har gjort indsigelse i det fagretslige system, hvor en voldgiftsag skal afgøre spørgsmålet.

Foruden dagrenovationsstrejke bliver der ikke afhæntet haveaffald i Københavns Kommune, ligesom kranførere på Vestforbrændingen har nedlagt arbejdet.

Pernille Andersen, der er kommunikationschef i Remondis, bekræfter hændelsesforløbet over for A4 Arbejdsliv, men ønsker derudover ikke at kommentere, da Remondis vil holde dialogen internt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095