23948sdkhjf

Særtransporter: Sagsbunke langsomt på vej ned

Der er kommet skred i udstedelsen af tilladelser til særtransport

Efter længere tids dialog og et samråd i Folketinget den 28. oktober 2020 med både transportministeren og justitsministeren er der endelig ved at komme skred i udstedelsen af tilladelser fra politiets kontor i Greve.

Der er sat ekstra mandskab ind, og kilder i branchen vurderer, at ventetiden - der tidligere var over fire uger - nu er nede på 3 uger eller kortere afhængig af tilladelsestypen. Nogle af tilladelserne gives nu inden for dage, oplyser Kran Blok Erfa.

- Det glæder mig, at der er kommer mere skred i sagerne, siger Jan Ruberg Kjelgaard, der er formand for Kran Blok.

- At det skulle tage så lang tid, kræver vist en længere forklaring fra nogen; men det lader til, at alle nu er blevet enige om både mål og retning på dette.

Tidligere praksis genoptaget

DTL har fået oplyst af Rigspolitiet, at begge tilladelseskontorer med udgangspunkt i vejledningen fra Færdselsstyrelsen har genoptaget den tidligere praksis, hvorefter der i vidt omfang kan foretages en behandling af ansøgninger om særtransport uden forudgående forhandling med vej- og bromyndighederne. 

Kontakt til ansøgerne

I forhold til behandlingen og prioriteringen af sagerne i den oparbejdede sagspukkel på tilladelseskontoret i Greve tages kontakt til ansøgerne af de modtagne ansøgninger for at afklare, om de ansøgte særtransporttilladelser fortsat er aktuelle, ligesom der foretages en prioriteret behandling af de modtagne ansøgninger, hvor de nyeste ansøgninger som udgangspunkt behandles først.

Endelig er der afsat medarbejdere til en målrettet indsats med henblik på behandling af de ældste ansøgninger.

Snart i bund

- Det er klogt, at politiet angriber sagsbunken fra flere sider, og med det samme tager fat om de sidste indkomne ansøgninger, siger Jan Kjelgaard.

- Jeg ser frem til, at vi kommer helt i bund med sagsbunken og får nedsat ventetiderne – ligesom jeg ser frem til en mere langsigtet, digital løsning inklusive en tiltrængt opdatering af særtransportbekendtgørelsen hos Færdselsstyrelsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

13.359