23948sdkhjf

Lastbil tabte døde mink over 25 kilometer lang strækning

Døde mink, der var tabt fra en lastbil, lå tirsdag aften og natten til onsdag på landevejen mellem Nordenskov og Tistrup øst for Varde.

Tidligt onsdag morgen blev vejen dog igen farbar efter flere timers arbejde med at fjerne de døde mink og rengøre vejen.

Det oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi i et tweet tidligt onsdag morgen.

Landevejen var tirsdag aften delvist spærret, efter at en lastbil havde tabt en del af et læs døde mink.

På en cirka 25 kilometer lang strækning lå der døde mink, oplyser politiet.

De foreløbige undersøgelser tyder på, at det var en teknisk fejl, som gjorde, at lastvognen tabte de mange døde dyr, oplyser politiet om det foreløbige resultat af en bilinspektørs undersøgelse.

JydskeVestkysten citerer en indsatsleder på stedet for, at et gitter på minktransporten var gået i stykker, og derfor faldt dyrene ud, mens lastbilen kørte.

Dyrene kom ifølge avisen fra en minkfarm ved Nordenskov. Det er en minkfarm uden smittede dyr, og derfor tog oprydningsholdet ikke nogen specielle forholdsregler.

Ekstra Bladet har talt med en borger, der blot bliver kaldt Kristian, i området.

- Jeg kørte lige forbi. Fra Ølgod til Nordenskov ligger de spredt ud over det hele. Der er tale om tusindvis, og det bliver bare værre og værre. Det var fuldstændig vanvittigt. Det er grotesk, siger han til Ekstra Bladet.

Beboere i området takkes af politiet på Twitter for at have hjulpet til med afspærringen af strækningen. Politiet har ad flere omgange gennemsøgt strækningen for at sikre sig, at alle dyr er væk.

Det er ikke første gang, at destruerede mink ender på asfalten.

Lørdag aften tabte en lastbil døde mink på motorvej E45. De døde mink lå spredt over en næsten 50 kilometer lang strækning fra Haverslev til Randers.

Nordjyllands Politi skrev efterfølgende på Twitter, at lastbilen var blevet lokaliseret i Randers, og at chaufføren ville blive sigtet for ikke at have sikret læsset ordentligt.

/ritzau/

Læs mere om: mink
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141